Supercar Challenge

DSC: Overwinning voor Poland-De Vries in spannende race

110605_poland1

Marco Poland en André de Vries hebben de tweede race in de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge op het TT-Circuit van Assen op hun naam geschreven. In een incidentvolle race wisselde de koploper regelmatig maar na het uitvallen van Pieter van Soelen en een drive-through voor de gebroeders Monster kwam de overwinning voor Poland en De Vries niet meer in gevaar. Tweede werd Jan van der Kooi, voor Robin en Ferry Monster. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Bert van der Zweerde en Richard van den Bos, voor Guillaume Schulz en Eric van den Munckhof.

Tekst en foto's: DSC

390b15eae336350369442fef612db5941

Bij de start van de race was Marco Poland het beste weg. De BMW-coureur reageerde fel op het doven van de lichten en kon in de eerste bocht onder andere Ferry Monster achter zich laten. Achter Monster schoof Wim Jeuris door naar de derde plaats door voorbij te gaan aan Bob Herber, die daarna ook werd ingehaald door Marcel Norbart.

De ronden daarna werd een zwaar gevecht om de eerste positie tussen Ferry Monster en Marco Poland. Poland kon zich lang breed maken maar moest aan het einde van ronde drie toch zijn meerdere erkennen in de snelle Seat. Poland had echter een goed tempo te pakken en voorkwam dat Ferry Monster daarna verder kon uitlopen.

Ondertussen was het achter de koplopers Marcel Norbart gelukt om met zijn Seat voorbij te gaan aan de Saker van Vetters, maar heel lang kon Norbart niet van deze derde positie profiteren. Jan van der Kooi en Pieter van Soelen, die door hun uitvalbeurt op zaterdag vanaf de laatste plaats waren gestart, gingen namelijk als een warm mes door de boter door het veld heen. In de vijfde ronde lukte het van der Kooi zelfs al om de derde positie van Marcel Norbart over te pakken.

Daarna kreeg Marcel Norbart Pieter van Soelen achter zich aan, maar Norbart gaf zich in eerste instantie niet zomaar gewonnen. Van Soelen moest dan ook alles uit de kast halen om voorbij te gaan aan Norbart, en plaatste uiteindelijk in de Ramshoek een gewaagde inhaalactie om de vierde plaats over te nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet