Supercar Challenge

DSC: Dave Basu blijft koel onder warme omstandigheden

110604_basu1


De eerste race van de GT- en Supersport I-divisie van de Dutch Supercar Challenge tijdens het Superleague Formula weekend op Assen is gewonnen door Dave Basu. Onder warme omstandigheden was de Corvette-coureur snel onderweg en bleven problemen hem bespaard. Dat kon niet gezegd worden van een hoop andere deelnemers, want er gebeurde veel op de baan. Tweede werd Roger Grouwels, voor Jan Versluis. In de Supersport I-divisie won Bert van der Zweerde met grote voorsprong, voor Nelson van der Pol en Jacky van der Ende.

Tekst en foto's: DSC

Niels Bouwhuis had op vrijdag met de Carworld Motorsport Mosler pole getraind en kon die bij de start goed verzilveren. Bouwhuis reageerde fel op het groene licht en bleef in de eerste bocht Dave Basu en Henk Thuis voor. Daarachter ging het fout tussen Rick Abresch en Diederik Sijthoff. Het tweetal toucheerde elkaar in de eerste bocht en moest hierna beiden de pitstraat opzoeken.

110604_jan_versluis1

Sijthoff en Abresch waren niet de enigen met problemen in de eerste ronde. Ook Peter Versluis en Jean Glorieux mochten na een paar bochten de race namelijk vanuit het achterveld hervatten. Bij het uitkomen van de Strubben werd Versluis namelijk aangetikt waarna hij rondging met zijn Mosler. Glorieux reed zich hierna klem achter de gespinde Versluis en kon zijn weg pas weer vervolgen nadat Versluis weer verder reed.

Achter de top drie, Niels Bouwhuis, Dave Basu en Henk Thuis, ontstond in de eerste ronden een groepje met Robert de Graaff, Alex van ’t Hoff en Roger Grouwels. De Graaff kwam zwaar onder druk te staan en kon in ronde drie niet voorkomen dat Van ’t Hoff hem voorbij ging. De ronden daarna kon Van ’t Hoff echter niet echt uitlopen en De Graaff kreeg het dan ook voor elkaar om weer voorbij te gaan aan Van ’t Hoff.

110604_grouwels1

Van dit drietal bleek Roger Grouwels echter de snelste man. De bestuurder van de Corvette C5.R GT1 verschalkte in ronde zes zowel Van ’t Hoff en De Graaff en kon daarna richting de op een derde positie liggende Henk Thuis rijden. Voor Van ’t Hoff was het niet veel later einde race. Zowel de versnellingsbak als de motor van de Mosler MT900 GT3 werden namelijk te warm waardoor Van ’t Hoff genoodzaakt was om zijn auto in de pitstraat te parkeren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet