Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

NEC Formule Renault 2.0: Sainz en Frijns bepalen tempo in eerste race op Assen

podium_race_1_zaterdag

Het Superleague Formula weekend opende vanmorgen met de eerste race van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup. De van pole gestarte Sainz was na een kort gevecht met Stoffel Vandoorne los van het veld, alleen gevolgd door Nederlander Robin Frijns die op korte afstand het tempo wist te volgen. Jong talent Alessio Picariello verraste door in de kop met EUROCUP rijders als NEC coureur met veel minder kilometers achter zijn naam naar het podium te rijden.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto's: Chris Schotanus


De race begon om 9.25 na een onrustige kwalificatie van een dag eerder. Tijdens de twee kwalificatiesessies regende het gele vlaggen en hoewel de coureurs wisten dat er dan geen snelste tijd kan worden neergezet, schrapte de wedstrijdleiding toch veertien snelste tijden die onder geel werden neer gezet. Ondertussen werd er wel een fantastische prestatie neergezet door Dennis van de Laar voor Van Amersfoort Racing die met 1 minuut en 38.653 seconden een tweede tijd noteerde.

Op zaterdagochtend vroeg bleek dat de tijd van Stoffel Vandoorne ten onrechte was afgenomen en kreeg zodoende zijn tweede startplek terug. Hij had vervolgens veruit de beste start en schoot voorbij aan de als eerst gestarte Sainz. De leiding van de jonge Belgische coureur was echter van korte duur en viel direct ver terug naar het midden van het veld.

sainz_zaterdag

Sainz hield het hoofd koel en trok na het wegvallen van Vandoorne een gat ten opzichte van de rest van het veld. Een andere Belg deed het beter in de eerste race van het weekend; Alessio Picariello voor het Duitse SL Formula Racing weerde zich dapper tegen de veel ervarener mannen om zich heen en verdedigde zijn derde plaats met verve.

Sainz reed dan ook foutloos naar de overwinning op het Assense asfalt, op drie seconden gevolgd door Robin Frijns. Het relatief grote gat naar de nummer drie van bijna 14 seconden deed niets af aan de vreugde van Alessio Picariello, die na lang van zich afbijten op een derde plek finishte.

picariello_zaterdag

Uitslag Race 1
1. Carlos Sainz in 26 minuten en 22.108 seconden
2. Robin Frijns + 3.958
3. Alessio Picariello + 13.091
4. Joni Wiman +13.855
5. Mathieu Jaminet + 14.755
6. Kevin Kleveros + 21.817
7. Dennis van de Laar + 22.121
8. Stoffel Vandoorne + 22.279
9. Daniil Kvyat + 30.558
10. Meindert van Buuren jr + 31.812
12. Liroy Stuart + 39.795
17. Frank Suntjens + 1 minuut 10.687

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet