Supercar Challenge

DSC: Gebroeders Monster pakken op Assen tweede overwinning

110604_monster1


Het is Robin en Ferry Monster gelukt om tijdens het Superleague Formula weekend op Assen de eerste race van de Dutch Supercar Challenge op hun naam te schrijven. Op het Drentse circuit reed Ferry Monster in de beginfase van de race sterk waarna Robin Monster na de pitstops een ruime voorsprong kon consolideren. Tweede werden Marco Poland en André de Vries, voor Bob Herber en Laurens Meijer. Mark van der Aa en Koen Bogaerts zagen in de slotfase van de race een tweede plaats in rook opgaan nadat hun motor de geest gaf. In de Sport-divisie ging de overwinning naar Peter Claassen en John van der Voort, voor Aart Bosman en de gebroeders Van Vliet. Hier vielen Richard van den Bos en Bert van der Zweerde uit met technische problemen.

Tekst en foto's: DSC

110604_start_ss21

Na de sterke kwalificatie van teamgenoot André de Vries op vrijdag mocht Marco Poland op zaterdag van pole position beginnen. Voor Poland ging die start goed, want bij het doven van de lichten was de BMW M3 GTR meteen snel weg. Achter Poland ging het in de tweede bocht fout voor Jan van der Kooi en Pieter van Soelen. Bij het uitkomen van de Madijk ging het tweetal zij aan zij waarbij er contact tussen de twee auto’s was. Beide bolides kwamen hierdoor in de grindbak en konden hun weg niet vervolgen. Een zware domper dus voor het tweetal, dat hiermee weer waardevolle punten voor het kampioenschap misloopt.

110604_soelen1
Pieter van Soelen ziet na zijn uitvalbeurt de concurrentie punten pakken

Poland kwam na zijn start al snel onder druk te staan van verschillende coureurs. Eerst waren het Mark van der Aa en Ferry Monster die aandrongen bij de BMW-coureur. Dit tweetal slaagde er al snel in om aan Poland voorbij te gaan en ook Laurens Meijer, dit weekend samen met Bob Herber rijdend in een nieuwe Saker, kon voorbij steken aan Marco Poland.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet