VLN

Div: Spectactulaire presentatie 24u Nürburgring

110531_24hnbr_1
Marc Lieb gaf de Manthey-Porsche goed de sporen

Gisteravond vond in de 'Kölnmesse' de presentatie plaats van het '39. ADAC Zurich 24h-Rennen Nürburgring', de jaarlijkse lange-afstandsrace op de Nordschleife, die dit jaar op 25 en 26 juni plaatsvindt. Op het terrein van het tentoonstellingscomplex was een klein parcours uitgezet, waarop een aantal wedstrijdauto's een spectaculaire demonstratie verzorgden. Dat belooft wat voor de 24-uursrace zelf, waar ruim 200 auto's aan de start worden verwacht... Met Tom Coronel in de Schubert-BMW Z4 en Jeroen Bleekemolen en Christiaan Frankenhout, elk in een Mercedes-Benz SLS AMG, zijn er drie landgenoten met snelle auto's actief. Daarnaast behoren Ivo Breukers, Henk Thijsen en Ton Verkoelen (Red Camel-SEAT Leon) en Han Hoendervangers (BMW 320i) tot de Nederlandse deelnemers aan de 24-uursrace.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


110531_24hNbr_2
Een van de Mercedes-Benz SLS AMG's van het HEICO-team, waarvoor ook Christiaan Frankenhout rijdt

Organisator Peter Geishecker straalde bij de aanblik van de auto's, die op het terrein van de 'Kölnmesse' een klein voorproefje gaven van wat ons eind juni op de Nürburgring te wachten staat. "We hebben drie jaar aan dit reglement gewerkt, en kijk eens wat we nu hebben: zoveel GT3- en GT4-auto's, twaalf merken die met eigen fabrieksteams of ondersteunde teams deelnemen, en daarbij vergeten we ook de kleinere teams niet." Inderdaad geldt de 24-uursrace op de Nürburgring met ruim 200 deelnemende auto's en zo'n 800 rijders als de grootste lange-afstandsrace ter wereld.

110531_24hNbr_3
Porsche Carrera Cup-auto's komen ook in actie op de Nordschleife

Naast de 24-uursrace wordt ook de Porsche Carrera World Cup een hoogtepunt. Voor deze race over zes ronden op de Nordschleife, zaterdagochtend voorafgaand aan de 24-uurswedstrijd, worden deelnemers uit vrijwel alle nationale Porsche Cups in de wereld, plus de Supercup, aan de start verwacht. Voor degenen die de Nordschleife nog niet zo goed kennen, zijn er extra cursusdagen gepland.

110531_24hNbr_7
Jeroen Bleekemolen rijdt met de Black Falcon-SLS AMG in de 24-uursrace, maar neemt ook deel aan de Porsche Carrera World Cup

110531_24hNbr_4
Presentatoren Eve Scheer (rechts) en Erik Engesser (links) interviewen (vlnr) Volkswagen-sportdirecteur Kris Nissen en coureurs Luca Ludwig, Bernd Schneider, Marc Lieb, Hans-Joachim Stuck en Uwe Alzen

110531_24hNbr_5
De spectaculaire Ferrari P4/5 Competizione, die filmmiljardair James Glieckenhaus liet bouwen voor de 24-uursrace

110531_24hNbr_6
Groepsfoto van alle aanwezige coureurs tijdens de persconferentie voor de 24-uursrace
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet