Porsche Cups

Porsche Supercup: Rene Rast pakt zijn eerste seizoenszege, Jeroen Bleekemolen vierde

480_rast_monaco

Slechts twee keer in de geschiedenis van de Porsche Supercup op Monaco wist de polesitter de race op het nauwe stratencircuit niet te winnen. Vandaag kwam daar geen derde keer bij, want René Rast had geen enkel probleem om zijn poleposition te verzilveren. Na een luttele twee ronden was de eindstand in de top 10 reeds bepaald. Jeroen Bleekemolen pakte bij de start een plekje en finishte zo als vierde. Sebastiaan Bleekemolen verloor bij de start twee posities, maar pakte er in de tweede ronde ook weer twee terug en finishte zo op zijn zesde startpositie.

Tekst: Marco Antheunisse, foto's: Racecam.de

Bij de start staan 24 Porsche-coureurs klaar voor een race over 16 ronden. Twee rijders hebben zich niet weten te kwalificeren binnen 107% van de poletijd van Rast. Helaas is onze landgenoot Oskar Slingerland daar één van en dus mag hij niet aan de ‘mooiste race van het jaar’ deelnemen.

480_start_monaco

Prima start
In het besef dat op dit circuit inhalen vrijwel onmogelijk is en de start dus cruciaal, nadertt de hartslag van de gemiddelde coureur al snel de 200 slagen per minuut. Wanneer de lichten doven is Rast als een speer weg. Ook de naast hem gestarte Nick Tandy is prima weg en behoudt de tweede plaats. Jeroen Bleekemolen heeft vanaf P5 een perfecte start en weet de jonge Pool Kuba Giermaziak te passeren. Bijna kan hij ook zijn teamgenoot Sean Edwards voorbij, maar omdat Giermaziak niet remt en naar binnen kneep moet Jeroen even de rem aantikken en daarmee verspeelt hij de kans om naar de derde plek door te schuiven.

480_sb_monaco

Mindere start
Sebastiaan Bleekemolen, gestart op de zesde plek, kent juist een moeilijke start. Op zich is hij prima weg, maar vanaf de buitenzijde gestart zit Rosina vrijwel direct naast hem en ook Estre weet zich langs Sebastiaan te wringen. Al binnen twee ronden weet de oudste van de twee Bleekemolens zich echter terug te rijden naar zijn uitgangspositie en zit hij kort achter Giermaziak.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet