NASCAR

NASCAR: Moeizaam verlopen Nationwide debuut Kimi Raikkonen

In tegenstelling tot de NASCAR Campingworld Truckseries verliep het Nationwidedebuut van Kimi Raikkonen op Charlotte aanmerkelijk moeizamer. De Fin eindigde slechts op een 27e plek. De Nationwidewedstrijd op Charlotte werd door Matt Kenseth gewonnen. Kenseth verving Daytona-winnaar Trevor Bayne, die na een insectenbeet nog steeds niet volledig hersteld lijkt te zijn.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Toyota Motorsports USA

2011_raikkonen_over
NASCAR Game over voor Kimi na een wedstrijd vol tegenvallers?

Moeilijk verlopen Nationwide debuut Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen had zich voor zijn allereerste Nationwide-wedstrijd als 22e gekwalificeerd. In de wedstrijd klom Raikkonen zelfs op naar de 15e plek maar kreeg met een aantal problemen te kampen. Omdat Raikkonen geen hittebeschermers onder zijn voetzolen droeg, kreeg hij het tijdens de wedstrijd behoorlijk warm. Hij probeerde zoveel mogelijk zijn voeten van de bodem te houden en vroeg zijn team voor grotere flesjes water. Omdat het radio-contact niet feilloos verliep werd deze boodschap niet geheel begrepen. Raikkonen toucheerde zelfs de muur en had niet altijd de volledige controle over zijn Toyota. Ook kreeg Raikkonen wegens te snel rijden in de pitlane een penalty aan zijn broek. De Fin verloor daardoor twee ronden. Vervolgens reed hij in de wedstrijd over iets heen waarbij de splitter van de Toyota schade opliep. Daardoor verloor de Fin wederom een ronde. Raikkonen klaagde tijdens de wedstrijd regelmatig over het feit dat het in de auto wel erg warm was. Uiteindelijk eindigde Raikkonen als 27e op vier ronden achterstand van winnaar Matt Kenseth.

2011_raikkonen_action_charlotte_r1
Raikkonen voert een groep auto's aan op Charlotte. Zowel Rick Ren van Kyle
Busch Motorsports als de insiders waren behoorlijk onder de indruk van
Raikkonen's inzet.Voor Raikkonen persoonlijk was het een teleurstellende ervaring!

Het is niet duidelijk over Raikkonen zijn NASCAR-carriere voort zal zetten. In ieder geval heeft Raikkonen geen geld meer overgemaakt naar Kyle Busch Motorsports voor verdere deelnames.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet