VLN

Div: 39e 24-uursrace Nürburgring - uniek racespektakel in de Eifel

24h_rennen_sfeer_480
Uniek: de 24-uursrace op de Nordschleife

Drievoudig Formule 1-wereldkampioen Jackie Stewart noemde de Nürburgring-Nordschleife ooit ‘de groene hel’. Voor de meeste coureurs is het parcours in de Eifel het mooiste circuit ter wereld. Van 23 t/m 26 juni staat de Nürburgring geheel in het teken van de 39e editie van het ‘ADAC Zurich 24h-Rennen’, met circa 210 deelnemende auto’s waarschijnlijk de grootste lange-afstandsrace ter wereld. Meervoudig kampioenen en racewinnaars nemen het hier op tegen prominenten en amateurs. Honderdduizenden bezoekers met bier en barbecues maken er een uniek volksfeest van. De sfeer langs het 25,378 kilometer lange parcours is uniek. Kaarten voor de grootste autorace ter wereld zijn te bestellen via de website www.24h-rennen.de

Tekst en foto's: PR

“De Nordschleife is uniek, met niets te vergelijken”, zegt WTCC-coureur Tom Coronel. Hij rijdt dit jaar in de 24-uursrace op de Nürburgring met de BMW Z4 van het Duitse team Schubert Motorsport en behoort daarmee tot de Nederlandse deelnemers aan het evenement. “Met meer dan 200 auto’s op de baan is het soms wat chaotisch, nog afgezien van de snelheidsverschillen. Maar dat hoort erbij, daarmee moet je leren omgaan. Iedereen is ook met zijn of haar eigen race bezig.”

24h_rennen_2010_action_480
De Audi R8's zijn slechts een paar van de indrukwekkende sportwagens in het deelnemersveld

Race met 200 Porsches
Jeroen Bleekemolen heeft tijdens het laatste weekeinde van juni zelfs een dubbel programma. Hij rijdt met een Mercedes-Benz SLS AMG van het Duitse Black Falcon-team in de 24-uursrace, maar start daarnaast in de Porsche Carrera World Cup, een race voor de deelnemers van alle Porsche Cups ter wereld, waarbij zo’n 200 Porsches op de Nordschleife voor een unieke belevenis zorgen. Overigens is Bleekemolen niet de enige Nederlander die tijdens de 24-met een Mercedes-Benz SLS AMG aan de start verschijnt: ook Christiaan Frankenhout rijdt in de 24-uursrace in de spectaculaire sportwagen met vleugeldeuren. Hij komt uit voor het Duitse Heico-team. Voor Frankenhout wordt het al de tweede 24-uursrace met de Mercedes-Benz SLS AMG, want eerder dit jaar reed hij de lange-afstandswedstrijd in Doebai. “Maar de Nürburgring is voor iedere coureur iets heel bijzonders”, weet hij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet