Superleague Formula

Superleague Formula: Robert Doornbos en Yelmer Buurman weer in SF

doornbos_simulator

Over ruim een week begint het nieuwe Superleague Formula seizoen in Assen. Robert Doornbos en Yelmer Buurman zullen dit jaar weer deel uitmaken van de racende voetbalklasse. Doornbos zal binnenkort bekendmaken voor welke stal hij gaat rijden. Volgens De Telegraaf komt Buurman uit voor het team van PSV Eindhoven. Morgenochtend is de officiele presentatie van PSV op het Belgische circuit van Zolder.

Tekst: Marc Kok
Foto: Willem J. Staat

Doornbos zal in Assen niet te missen zijn voor de toeschouwers. Hij heeft een sponsor gevonden met een oer-Hollandse inborst: kaasmerk ERU Prestige. De Rotterdamse ex-F1-coureur zal deze samenwerking bezegelen door tijdens de races in Drenthe met een heuse kaashelm rond te rijden.

Ervaring
Doornbos en Buurman hebben beiden al de nodige Superleague-ervaring. In het verleden kwam Doornbos met succes uit voor AC Milan. Hij eindigde in 2008 voor de Italianen als derde in het eindklassement. Vorig jaar kende de nu 29-jarige coureur weinig geluk voor de Braziliaanse SF-voetbalclub Corinthians (zie foto). Buurman kwam in het verleden al uit voor meerdere Superleague-teams. Vorig jaar leidde hij voor AC Milan heel lang het kampioenschap, maar kon hij de titel aan het eind net niet binnen hengelen. Het SF-seizoen 2011 kent in totaal acht raceweekenden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet