Formula Renault 2.0

NEC Formule Renault 2.0: Ricardo van der Ende rijdt gastrace bij MP Motorsport

Ricardo van der Ende zal dit weekend een gastrace rijden voor het Nederlandse team MP Motorsport in het competitieve Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap. Op 15 en 16 juli staan er voor dit kampioenschap twee races op het programma tijdens het Beru Top 10 evenement op het TT Circuit Assen.

Tekst: Sander Dorsman

Van der Ende komt dit seizoen uit voor Ekris Motorsport in de BenQ Siemens BMW 130i Cup. En niet onverdienstelijk. Van de zes verreden races, wist hij er vier op zijn naam te schrijven. Zelf kijkt de coureur uit Naaldwijk met enthousiasme uit naar zijn eenmalige comeback in de Formule Renault 2.0. “Het niveau in het NEC Formule Renault is erg hoog. MP Motorsport is echter een waar topteam. We zullen dan ook alles op alles zetten om dit weekend een goed resultaat neer te zetten.”

MP Motorsport is overtuigd van de meerwaarde van Ricardo voor het team. “Ricardo heeft een uitstekend palmares in de kart- en autosport”, vertelt teammanager Dick van der Wilt. “Dit seizoen debuteert hij in de toerwagens en ook daar is hij the man to beat. Het is dus duidelijk dat Ricardo een prima allround coureur is. Ik ben er van overtuigd dat we mooie dingen kunnen laten zien op Assen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet