NASCAR

NASCAR: Raikkonen naar NASCAR Sprint Cup?(update)

Oud wereldkampioen Kimi Raikkonen lijkt na de NASCAR Campingworld Truckseries de smaak te pakken te hebben. De Fin komt a.s. weekend op Charlotte in de Nationwideseries uit. Maar vandaag testte Kimi in Virginia de No 7 Toyota van Robby Gordon

Tekst Willem J. Staat
Foto: Toyota Motorsports USA

2011_kimi_portret
Heeft Raikkonen zijn weg al uitgestippeld?

Raikkonen test Sprint Cup bolide
Raikkonen lijkt de smaak te pakken te hebben. De oud wereldkampioen testte op Viriginia International Raceway de No 7 Toyota van Robby Gordon, die morgen zelf het stuur ter hand zal nemen. Vanwege sponsoronderhandelingen was Gordon zelf niet bij de test aanwezig. Overigens ontving Raikkonen na zijn eerste NASCAR-kennismaking op Charlotte lovende kritieken van oud F1 collega Juan Pablo Montoya. Afgelopen weekend weigerde Raikkonen commentaar te geven op zijn toekomstplannen. Insiders geloven dat Raikkonen zijn route allang heeft uitgestippeld. Voorlopig is Juan Pablo Montoya één van de weinige allrounders die in NASCAR stand weet te houden. Zowel Dario Franchitti(geldgebrek) en Scott Speed(resultaten) moesten ervaren dat het niet gemakkelijk is om voet in de NASCAR wereld te vatten. Gaat Kimi in de sporen van zijn oud F1 McLaren teamgenoot treden?

Update: Volgens diverse bronnen zou Raikkonen reeds volgende maand aan de Sprint Cup wedstrijd op Sonoma willen deelnemen. Raikkonen crashte volgens diverse bronnen al na zes ronden!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet