NASCAR

NASCAR: Jacques Villeneuve naar Team Penske in Nationwideseries

Jacques Villeneuve zal tijdens de Nationwide wedstrijden in Road America(25 juni) en Montreal(20 augustus) voor Team Penske in de Nationwide-series uitkomen!


Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

2010_portret_jv_montreal
Villeneuve keert voor de Roadcircuits weer terug in de Nationwideseries.


Villeneuve naar Team Penske
Tijdens de Nationwidewedstrijden op Road America en Montreal zal Jacques Villeneuve voor Team Penske uitkomen. Officieel staat hij voor beide wedstrijden ingeschreven met de No 22 Discount Tire/Ruby Tuesday Dodge Challenger. Bij deze wedstrijd zal Villeneuve de plek innemen van Brad Keselowski, die vorig jaar de titel won. Keselowski komt dit jaar naast zijn NASCAR Sprint Cup Programma in geselecteerde wedstrijden uit. Omdat Keselowski voor de Sprint Cup gekozen heeft kan hij zijn titel dit jaar niet prolongeren. Tot 2010 konden NASCAR-coureurs in één seizoen twee titels winnen.

Jacques Villeneuve: “Ik verheug mij er nu al op om voor het team van Penske Racing uit te komen. En daarbij krijg ik de kans om met het kampioensteam op mijn favoriete banen te racen. Ik verwacht dat wij in deze wedstrijden erg competitief zullen zijn!” Villeneuve testte recentelijk al voor Team Penske op Road Atlanta.

Tim Cindric van Team Penske: “Het is natuurlijk om een rijder als Jacques Villeneuve, die op het hoogste niveau geracet heeft, aan boord te krijgen. Op deze banen heeft hij het altijd uitstekend gedaan.” Team Penske maakte in 2010 haar debuut in de Nationwideseries. Sindsdien heeft het team vijf poles, zes overwinningen en 32 Top 5 resultaten in 47 races behaald. Brad Keselowski won zoals bekend de titel.

In de diverse Amerikaanse raceseries behaalde Team Penske 334 overwinningen, 398 poles en maar liefst 23 kampioenschappen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet