IndyCar

Indycar: Hunter Reay toch in Indy 500. Teams van Andretti en Foyt sluiten overeenkomst

De teams van A.J. Foyt en Andretti Autosport hebben een overeenkomst gesloten waardoor de niet gekwalificeerde Hunter Reay toch aan de Indy 500 kan deelnemen! Zoals bekend kwalificeerde Ryan Hunter Reay zich afgelopen zondag tijdens de Indy 500 niet.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Honda Racing USA

2011_rhr_indy_dhl_actie
De langzaamste koerier op indy wisselt van bolide!

Andretti en Foyt teams sluiten overeenkomst
Afgelopen zondag wist Ryan Hunter Reay zich niet voor de Indy 500 te kwalificeren. Na deze teleurstelling stelde Hunter Reay het team van Andretti voor om met A.J. Foyt contact op te nemen. Immers in 2009 kwam Hunter Reay voor het team van A.J. Foyt uit. Aldus geschiedde. Het kwam tot een overeenkomst waarbij Hunter Reay nu de plek van Bruno Junqueira in zal nemen. Junqueira kwalificeerde zich afgelopen zondag als 19e voor de Indy 500. M.a.w. Ryan Hunter Reay komt voor het team van A.J. Foyt met het startnummer 41 .a.s zondag uit. Voor Junqueira een zware teleurstelling want in 2009 moest Junqueira bij het team van Conquest wijken voor Alex Tagliani. A.J. Foyt: “Voor Junqueira is het natuurlijk niet leuk maar hij begreep de situatie volkomen en dit is net als vroeger, waarbij je elkaar in moeilijke tijden helpt!”

Brian Barnhart van Indycar: “ Het is niet ongewoon dat er coureurs gewisseld worden. Maar coureurs die van team wisselen is toch wel buitengewoon. En dit gebeurt alleen maar indien geld een rol speelt!”

Hunter Reay’s teamgenoot Marco Andretti gaf afgelopen maandag alleen maar als commentaar “dat we hem in de strijd voor de punten in het kampioenschap willen houden.” De formaliteiten die hiervoor nodig zijn zullen vandaag in orde gemaakt worden.

2011_bruno_junqueira_indy
Bruno Junqueira moet het veld ruimen. RHR neemt zijn plek in!

De dramatische kwalificatie had voor Andretti Autosport nog een consequentie. Teammanager Tom Anderson werd gisteren op staande voet ontslagen!

Inmiddels hebben diverse bronnen deze actie een schande voor de Indy 500 genoemd......
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet