NASCAR

NASCAR: Doorbraak Ricky Stenhouse Jr. in Nationwideseries

Velen beschouwen de 23-jarige Ricky Stenhouse Jr. als één van de NASCAR beloftes van de toekomst. Op de Iowa Speedway gaf Stenhouse Jr. enkele gevestigde Sprint Cup namen het nakijken. Daaronder Carl Edwards, die zaterdagavond nog de All Star-wedstrijd op Charlotte wist te winnen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR


2011_stenhouse_leading_iowa
Prachtig duel op Iowa tussen de Mustangs van Stenhouse Jr, Edwards en Keselowski.
Coming man Stenhouse Jr. behaalde bij zijn 51e deelname de allereerste zege.

Doorbraak Ricky Stenhouse Jr. in Nationwideseries
Voor Ford was het een uitstekend weekend met zeges in Iowa en de All Starwedstrijd op Charlotte. In de 165e van de 250 ronden tellende wedstrijd nam Stenhouse Jr. voor de eerste maal de leiding in de wedstrijd. Tussen Stenhouse Jr. en Carl Edwards wisselde de kop daarna nog zevenmaal. Na de reguliere stops viel Stenhouse Jr. naar de zevende plek terug. Maar in de laatste 40 ronden maakte hij veel terrein goed en pakte met nog 18 ronden te gaan definitief de leiding in de wedstrijd.

Ricky Stenhouse Jr: “Toen ik snel reed wist ik dat ik het kon halen en het was een bijzonder prettig gevoel om de oude Nationwidekampioenen Edwards en Keselowski achter mij te hebben. Maar ik wist dat ik mij geen fout kon permitteren omdat ze er dan ook onmiddellijk voordeel uit zouden halen. Het is natuurlijk een goed gevoel dat ik de eerste vast ingeschreven Nationwide-coureur ben die dit jaar een wedstrijd wint. Tijdens eerdere wedstrijden hadden wij zeker kansen, maar het pakte verkeerd uit. Vandaag vielen de kaarten onze kant uit."

de_oval_van_iowa
De prachtige oval van Iowa. Helaas lopen de bezoekersaantallen wat terug.


All Star winnaar Carl Edwards eindigde als tweede. Edwards: “Het is natuurlijk leuk dat Stenhouse Jr. gewonnen heeft, maar ik ben ook een beetje gefrustreerd. Ik heb het team om meer veranderingen aan de afstelling gevraagd. Achteraf gezien had ik dit niet moeten doen. Ik was te druk bezig met rijden en had iets meer aandacht aan de auto moeten besteden.”

Brad Keselowski eindigde als derde met zijn Penske Dodge. Keselowski: “Vanuit mijn positie was het een erg goede wedstrijd. Het is een prachtige baan om op te racen. Wij hadden een goede run en ik ben toch wel trots op het resultaat. Stenhouse is de zevende coureur die voor het team van Jack Roush een Nationwidewedstrijd op zijn naam schrijft. In totaal boekte het team van Jack Roush 116 overwinningen in de Nationwideseries.


Uitslag
1.Ricky Stenhouse Jr. Ford 250 ronden
2. Carl Edwards Ford 250 ronden
3. Brad Keselowski Dodge 250 ronden
4. Reed Sorenson Chevrolet 250 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
6. Kenny Wallace Toyota 250 ronden
7. Michael McDowell Toyota 250 ronden
8.Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
9. James Buescher Chevrolet 250 ronden
10.Austin Dillon Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet