Formule 3

F3: Groeten uit Pau


Pau_21

De centrale paddock in het park werd echter voornamelijk gevuld door formulewagenklassen. Naast de Formule 3 was ook de Franse FFSA Formule 4 aanwezig, een instapklasse die wordt gerund door de 'Autosport Academy' van de Franse federatie. Op weg naar de grid werd bij alle rijders nog even gecontroleerd of de wielen goed vastzaten, een soort openbare pitstopdemonstratie.

Pau_22

Daarnaast was er de Formule 3 Classic, de bloeiende Franse serie onder de bezielende leiding van Bernard Honorrat, die zelf enthousiast meerijdt. Martini's (zoals hierboven de MK37's), Ralts en Chevrons zijn goed vertegenwoordigd, terwijl het veld wordt aangevuld met een aantal Formule Renaults.

Pau_23

Oudere Martini.

Pau_10

Martini MK21 Formule Renault ex-Alain Prost.

Pau_11

Gewoon in de open lucht werken, clubracing zoals het hoort!

Pau_25

Voor de liefhebbers waren er bij de paddockstand van autoboekhandelaar 'Motors Mania' uit Pau ook volop boeken over formulewagens te koop, van Formule Ford tot Formule 2 en 3. Zelfs een complete handleiding over hoe een formulewagen te bouwen...

Pau_14

Natuurlijk mocht voor ons een bezoek aan de vaste winkel van 'Motors Mania' van Pierre Darmendrail in het historische 'Chateau'-kwartier van Pau niet ontbreken. Een ware schatkamer, of snoepwinkel zo u wilt. Héérlijk!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet