Formule 3

F3: Groeten uit Pau

Pau_38
Voor het eerst sinds 2006 was de 'Grand Prix de Pau' weer eens een Formule 3-race. Hier de grid met de latere winnaar Marco Wittmann op pole

Dit weekeinde werd op het stratencircuit in de Zuid-Franse stad Pau de 70e editie van de 'Grand Prix de Pau' verreden. Vorig jaar vond de Grand Prix voor het eerst sinds 1946 niet plaats, omdat de nieuw gekozen burgemeester er niet zoveel heil in zag. Onder druk van verkeersbureau, de lokale horeca en middenstand werd het evenement dit jaar echter weer in ere hersteld. Met Patrick Peter, bekend als promotor van ondermeer de Le Mans Series, Classic Le Mans en tal van andere historische evenementen, werd een nieuwe promotor gevonden die het evenement samen met de lokale Automobile Club Basco-Béarnais nieuw leven inblies. En het werd gelijk een dubbel evenement, want vorige week was er al de 'Grand Prix de Pau Historique', met volle deelnemersvelden. Ook de moderne variant mocht er zijn. Onze impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Pau_8

Peugeot zorgde met de THP Spider Cup (boven enkele auto's in gedemonteerde toestand in de paddock, onder twee auto's in actie) en de Coupe 207 THP Peugeot voor twee klassen, die elk twee races afwerkten.

Pau_12

Pau_9

Zelfs de eigen fanshop van Peugeot Sport ontbrak niet, en sportwagenrijders Nicolas Minassian en Jean-Karl Vernay waren aanwezig om handtekeningen uit te delen.

Pau_26

Ook de Legends Cars waren aanwezig, met een heel vol startveld, terwijl Renault met de Franse Clio Cup en de Formule Renault ALPS, de samenvoeging van de Zwitserse en de Italiaanse Formule Renault.

pau_28

Zelfs zeepkisten ontbraken niet op het programma, zowel in eenzits-...

Pau_29

...als in tweezits-uitvoering.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet