V8 Supercars

V8 Supercars: Sensationeel spektakel van Jason Bright in Winton2011_bright_richards_winton
Winaar Jason Bright en de aan een zeldzame vorm van kanker lijdende Jason
Richards die nog steeds nauw bij Team BOC betrokken is.

Sensationele zege Jason Bright
Oud Champcar-coureur Jason Bright behaalde tijdens de tweede wedstrijd voor Team BOC een sensationele zege. Team BOC besloot om Bright in deze wedstrijd in de 26e ronde naar binnen te halen. Maar wat Bright het publiek op Winton liet zien grensde aan het ongelofelijke! Met nog 15 ronden te gaan bezette de Team BOC-coureur de vierde plek. Jonathon Webb, Mark Winterbottom, Craig Lowndes, Tim Slade, Rick Kelly, Lee Holdsworth, Greg Murphy en Shane van Gisbergen waren inmiddels voor de bijl gegaan. Op dat moment bedroeg de achterstand van Bright op de leiders meer dan 15 seconden. Bright presteerde het ongelofelijke met twee seconden per ronde liep hij snel in op Michael Caruso, Garth Tander en Jamie Whincup. Bright pakte een meer dan sensationele overwinning. Ook de aan een zeldzame vorm van kanker lijdende Jason Richards, die vorig jaar samen met Bright voor het team uitkwam werd bij de huldigingsceremonie betrokken.

2011_courtney_winton_2
James Courtney eindigde in de eerste wedstrijd als 8e.


Jason Bright: “We zijn sterk en verbeteren onszelf telkens weer. Ik denk dat we het jaar sterker zullen beëindigen als wij het begonnen zijn. Maar Jamie Whincup eindigt helaas niet erg vaak buiten de Top 10. Brad Jones Racing is hier één van de kleinste teams in de pitlane maar iedereen is hier nauw met elkaar verbonden! Jason Richards(JR) kunnen goed met elkaar opschieten en wij waren er vorig jaar van overtuigd dat wij verschillende malen op het podium zouden staan. Als hij hier geracet had, hadden wij samen op het podium gestaan. Hij is één van de meest sterke tegenstanders waarmee ik samengewerkt heb en voelt zich nog steeds nauw bij het team betrokken. Helaas kan hij niet meer full time aanwezig zijn. Wij hopen dat hij snel hersteld en weer snel gaat racen!

Jason Richards: “Zoiets heb ik nog niet eerder gezien. Ik heb nog nooit een auto zo snel op oude banden gezien. Dit zie je eigenlijk nooit. Voor mij is dit erg emotioneel. Wij zijn maten en dat mijn teamgenoot het zo goed doet, doet mij erg veel. Tegenwoordig ben ik erg emotioneel maar dit was prachtig.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet