V8 Supercars

V8 Supercars: Sensationeel spektakel van Jason Bright in Winton

Triple 888-coureur Jamie Whincup lijkt dit seizoen op een derde titel af te stevenen. Tijdens de tiende wedstrijd van het V8 Supercarseizoen op Winton pakte Whincup voor de vijfde maal de volle winst en behaalde daarmee een 50% score. De tweede wedstrijd op Winton leverde een sensationele zege op voor Jason Bright. Shane van Gisbergen viste tijdens de tweede race net achter het podium met zijn SBR Ford Falcon.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s SBR, Team BOC, BAM, Team Vodafone

2011_whincup_winton
Jamie Whincup heeft de aanval op de titel defintief geopend!

Wederom titel voor Jamie Whincup in het verschiet?
Jamie Whincup lijkt na zijn vijfde zege op Winton dit seizoen de aanval op de titel geopend te hebben. De eerste wedstrijd verliep voor de Triple Eight Holden coureur geheel volgens plan. “Wij besloten om vroeg naar binnen te gaan en vanaf toen hadden wij de wedstrijd eigenlijk onder controle. Maar omdat het rubber vrijwel versleten was rijd je de laatste drie vier ronden op ijs” aldus Whincup. In de slotronden werd Whincup bedreigd door de Holden van Lee Holdsworth. Maar die kampte met hetzelfde probleem. Steven Johnson eindigde als derde.
 
2011_rick_kelly_winton
Fraaie inhaalwedstrijd van Rick Kelly op Winton.

Rick Kelly reed met de Jack Daniels Holden Commodore een prachtige inhaalwedstrijd. Vanaf een 12e startplek wist Kelly zich uiteindelijk tot de vierde plek op te werken. Vooral in het begin van de wedstrijd deed de Holden het uitstekend. Om tactische redenen besloot Kelly om in de 40 ronden durende wedstrijd vroeg naar binnen te komen. Dit betekende dat het op de zachte Dunlops wel een erg lange stint ging worden. Maar de zachte Dunlops deden het volgens Kelly uitstekend en zodoende kon de teameigenaar-coureur evenals race-winnaar Jamie Whincup voor een 50% score in vijf races gaan.

2011_davison_winton
Eveneens een goed resultaat van Alex Davison op Winton.


Alex Davison behaalde voor het team van SBR in de eerste wedstrijd een uitstekende zesde plek. Voor teamgenoot Shane van Gisbergen verliep de eerste wedstrijd aanmerkelijk minder. Van Gisbergen: “Bij de start werd ik door iemand geraakt waardoor ik extra naar binnen moest komen. Ik had direct het gevoel dat dit mijn dag ging ruïneren.Hoewel de auto over voldoende snelheid beschikte had ik met een kapotte stuurinrichting te kampen. Anderzijds bleven de banden competitief en kon ik de wedstrijd alsnog uitrijden.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet