NASCAR

NASCAR: Carl Edwards is de "All Star"

Carl Edwards mag zich de nieuwe “All Star” noemen! De Roush Fenway Ford-coureur won in Charlotte de “All Star” Shoot Out en versloeg Kyle Busch met een miniem verschil. Foutloos werk van zijn crew hielp de Ford-coureur aan de zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR, Autostock

2011_all_star_winnaar_carl_edwards
Carl Edwards formidabel winnaar van de All Star Shoot Out in Charlotte. De beschadigde
voorkant was niet aan een crash te danken.

All Star Carl Edwards
Een verplichte foutloze stop voorafgaande aan de 10 ronden durende Shoot Out hielp Carl Edwards aan de zege in de All Star wedstrijd op Charlotte. Edwards kwam als eerste voor Kyle Busch weer terug op de baan. Het bleek het beslissende moment van de wedstrijd te zijn. Edwards versloeg Busch met een verschil van slechts 0.443 secs. en won ruim 1.2 miljoen dollar aan prijzengeld. David Reutimann eindigde als derde, gevolgd door Tony Stewart, Greg Biffle, Matt Kenseth, Denny Hamlin, David Ragan, Kevin Harvick en Ryan Newman. De Shoot Out kende een perfect verloop. En toch ging het na de finish toch nog eventjes fout voor Edwards! Terwijl Edwards vreugdecapriolen met zijn Ford uitvoerde raakte hij vermoedelijk een afvoerpijp. Het leverde een aanzienlijke schade op. Carl Edwards: “Ik had geen idee dat er iets lag. Bij NASCAR moeten ze nu wel gek worden omdat ze vermoedelijk denken dat wij iets te verbergen hebben.”

Edwards: “De sleutel voor het winnen van deze wedstrijd lag bij de pitcrew. Zij hebben de bal neergelegd. Alle druk ligt dan ook op hen. Zij voerden werkelijk een foutloze stop uit waardoor we voor Kyle terug op de baan kwamen. Hij is enorm sterk bij herstarts. Ik denk als ik achter hem had moeten starten dan was het erg moeilijk geworden. Het geeft me wel een slecht gevoel dat ik de auto beschadigd heb maar volgende week voor de Coca Cola 600 hebben we nog een snellere auto. Het is nog niet helemaal doorgedrongen dat ik de All Star wedstrijd gewonnen heb. Het is gewoon fantastisch.”

2011_all_star_cooling_down_edwards
Edwards raakt tijdens zijn vreugdecapriolen vermoedelijk een afvoerpijp.

Kyle Busch die in vier van de vijf voorgaande All Star edities uitviel was meer dan tevreden en kon alleen maar toegeven dat hij door een snellere bolide verslagen was.

Wedstrijdsegmenten
In het eerste 50-ronden segment moesten alle deelnemers na 25 ronden hun eerste stop voor vier nieuwe banden maken. Op de wedstrijdvolgorde was deze stop nauwelijks van invloed. Greg Biffle, die in de vierde ronde de leiding van Busch overgenomen had, verliet als eerste de pitlane, gevolgd door Edwards en Busch. Na 50 ronden volgde een tweede neutralisatie. Nadat de Roush Fenway-crew Edwards van twee nieuwe banden voorzien had, kwam hij als eerste terug op de baan. Een crash van Kasey Kahne zorgde voor een tweede neutralisatie. Bij de herstart in de 63 ronde nam Edwards de leiding van Jimmie Johnson over. In de 70e ronde werd het tweede segment beëindigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet