Formule 2

GP2 series: Van der Garde tweede in Barcelona

480_giedo_podium_8544

Giedo van der Garde heeft zijn GP2 Pole niet in een overwinning kunnen omzetten. Zijn teamgenoot Charles Pic ging in de 17e ronde strategisch gezien één ronde eerder naar binnen dan zijn Addax-teamgenoot. De gok van Van der Garde om nog één ronde door te gaan pakte jammer genoeg verkeerd uit.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Frits van Eldik

race_1_barcelona
Giedo van der Garde op kop in Barcelona.

Barwa Addax 1-2 in Barcelona
Van der Garde en Bird kwamen goed weg, gevolgd door Charles Pic en Romain Grosjean. De safetycar moest al snel in actie komen toen Luca Filippi het onschuldige slachtoffer werd van de acties tussen Jules Bianchi en Luiz Razia. Na vier ronden volgde een herstart. Kort daarna gingen Sam Bird en Dani Clos als eersten voor vers rubber naar binnen. Charles Pic en Coletti volgden in de 17e ronde. In de ronde daarop kwam Van der Garde eveneens naar binnen. Toen Giedo weer terug op de baan kwam bevond hij zich achter zijn teamgenoot. Ook een safetycar voor de stoeiende Esteban Guttierrez en Michael Herck kon daar geen verandering in brengen. Het leverde een tweede safetycar op, maar jammer genoeg geen voordeel voor Giedo op. Charles Pic bezorgde het Barwa Addax Team een fraaie 1-2 zege, en ging met een voorsprong van 1.4 seconden als eerste over de streep. De Brit Sam Bird eindigde als derde.

De Fransman Romain Grosjean eindigde als vierde, gevolgd door Davide Valsecchi, Marcus Ericsson en Dani Clos. Jules Bianchi reed een indrukwekkende wedstrijd en eindigde uiteindelijk als 8e. De Fransman mag voor de Sprintwedstrijd vanaf pole mag vertrekken.

podium_barcelona
Fraai 1-2 podim voor het Barwa Addax Team.Vlnr. Giedo van der Garde, Charles Pic en de Brit Sam Bird.

Uitslag
1 C. Pic Addax 34 ronden
2 G. van der Garde Addax 1.444
3 S. Bird iSport 2.773
4 R. Grosjean DAMS 7.958
5 D. Valsecchi AirAsia 10.011
6 M. Ericsson iSport 10.518
7 D. Clos Racing Engineering 16.534
8 J. Bianchi Lotus ART 16.979
9 F. Leimer Rapax 17.419
10 J. Kral Arden 21.726
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet