Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: voorbeschouwing Assen

Komend weekend doet het NEC Formule Renault 2.0 het TT Circuit Assen aan. Tijdens het Beru Top 10 weekend worden race 11 en 12 van het seizoen verreden. Echter, wel met een ander deelnemersveld dan we gewend zijn. Dit, doordat deze NEC Formule Renault races samenvallen met de Eurocup Formule Renault wedstrijden op het circuit Misano in Italië.

Tekst: Sander Dorsman

Voor rijders en teams die deelnemen aan beide kampioenschappen wordt het dus kiezen: wordt het Assen of Misano? Althans, in principe bepaald het reglement van de Eurocup Formule Renault, dat deelname aan dit kampioenschap verplicht is. De volledige teams van JD Motorsport, Motopark Academy en Koiranen Bros. zijn dus absent in Assen. En dat geeft de strijd om het NEC Formule Renault kampioenschap een onverwachte wending. Immers, frontrunners zoals Van der Drift, Albuquerque, Maassen en Mustonen behalen geen punten in Assen. En dat biedt nieuwe kansen voor bijvoorbeeld Mervyn Kool.

Staat er dan een fors uitgekleed NEC Formule Renault veld in Assen? Niets van dat. Er wordt een veld verwacht van tussen de 20 en 25 auto’s. Zo zetten een team uit Zweden en een team uit Zwitserland beide 3 auto’s aan de start. Daarnaast zijn er een aantal gastrijders. Neem bijvoorbeeld Dennis Retera. Hij zal in Assen uitkomen voor het gerenommeerde AR Motorsport. Zijn teamgenoot Mervyn Kool is samen met rijders als Sergei Afanasiev en Johnny Cecotto kanshebber voor een goede eindklassering.

Kortom, de strijd om de overwinning zal spannender en verrassender zijn dan ooit tevoren in het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap tijdens het Beru Top 10 evenement op 15 en 16 juli op het TT Circuit Assen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet