Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Retera zet de toon (lang)


 retera_boven
Andersom
Dennis Retera is ook weer helemaal klaar voor de strijd. Na uitstekende resultaten vorig jaar in de First Division, gaat hij nu voor het kampioenschap in de A-klasse. Bovendien zal hij een aantal races in Engeland gaan rijden, om nog meer ervaring op te doen. Met zijn zevende plaats bij het Formule Ford festival op Brands Hatch vorig jaar, kan hij zich in ieder geval meten met de top. Maar toch moest hij in de kwalificatie toegeven op Michel Florie. “Ik heb alles eruit gehaald wat er in zit,” legt Retera uit. “In de trainingen ging het niet zo goed en daarna hebben we afstelling van de auto helemaal andersom gedaan. Maar ik zag dat ik toch niet snel genoeg was. Ach, er is nog niks verloren”, concludeert Retera.

 jan_paul

Snelste tijd
Met een snelste tijd in de First Division en een vijfde tijd overal, liet Jan Paul van Dongen aan zijn onervaren concurrenten zien dat ze flink zullen moeten werken dit seizoen. Van Dongen was namelijk ruim een seconde sneller dan de tweede snelste First Division-rijder Anton Hahnenkamm. Terwijl deze Zwitser toch ook niet voor het eerst in een Formule Ford rijdt.

 knap_duel

Nieuw team
Een nieuw enthousiast team in het Formule Ford-veld mag toegejuicht worden. Vooral als dat team in staat is om een frisse wind in de Formule Ford te brengen. KTG-racing zet met Rogier Jongejans en Simon Knap een interessant duo aan de start. Jongejans heeft al ervaring in de Formule Ford en met de oude auto van Helmert Jan van der Slik wist hij in de kwalificatie een vierde tijd te realiseren. Ook al was hij niet blij met zijn rondetijd. De pas net 16-jarige Simon Knap reed in de oude First Division-auto van Jongejans een tijd die goed was voor een vierde plek in zijn klasse en een negende plaats overal. En Knap, wiens vader Jaap overigens het team runt, was wél dik tevreden. “Ik ga proberen in de race het podium te halen,” riep Knap enthousiast.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet