DTM

DTM: Groeten uit Zandvoort 1

Zvt_33
Spectaculaire auto's, veel publiek: de DTM op Circuit Park Zandvoort

Het zit er weer op. De trailers van de raceteams zijn alweer terug naar 'die Heimat' en in het rennerskwartier van Circuit Park Zandvoort worden de hospitalitytenten en constructies afgebroken waar de afgelopen dagen de vele honderden mensen die deel uitmaken van het rondreizend circus dat DTM heet een tijdelijk onderkomen hadden en de diverse gasten genoten van het geboden spektakel. Met 29.000 bezoekers (een realistisch aantal, dat zagen we in de afgelopen jaren nog wel eens anders...), een mooie race en aardig wat aandacht in de media was het een geslaagd evenement. Ook achter de schermen viel er volop te zien, zoals blijkt uit onze impressie.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Willem J. Staat, Frits van Eldik


Zvt_12

En dat terwijl de DTM dit weekeinde bepaald niet het enige belangrijke sportevenement in ons land was... Bezoekers van 'La Course', het onvolprezen restaurant op Circuit Park Zandvoort, hoefden in ieder geval niets van de beslissing in de Eredivisie te missen.

2011_borussia_fans

Terwijl in ons land de beslissing tussen Ajax en Twente nog moest vallen, is in Duitsland de kampioen al even bekend. En ook bij de DTM op Zandvoort waren fans van de Ballsport-Verein Borussia uit Dortmund aanwezig.

Zvt_3

Over Twente gesproken: in de Hankook-hospitality troffen we vrijdag drie kratten gerstenat uit Groenlo in de bekende beugelfles aan. Ja, we weten ook wel dat Groenlo niet in Twente, maar in de Achterhoek ligt, maar het was een mooi bruggetje, en bovendien is Grolsch naamgever van het Twente-stadion.

Zvt_4

Het bier was bestemd voor het monteursteam van Timo Scheider, de rijder van het Audi Sport Team Abt Sportsline, dat tijdens de DTM-seizoensstart de eerste editie van de 'Hankook Best Pit Stop Award' gewonnen had. Hankook, sinds dit jaar de officiële bandenleverancier, beloont de snelste pitstop tijdens een DTM-race met drie kratten bier voor het winnende team. Er is ook een jaarklassement, waarbij Hankook voor het beste team aan het eind van het seizoen een feest organiseert en betaalt.

Zvt_1

Ongeveer op hetzelfde moment lag buiten voor de hospitality van Mercedes-Benz het vlees al op de barbecue.

Zvt_2

Sportdirecteur Haug had zijn kantoor naar het terras verplaatst.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet