Supercar Challenge

DSC: Brinkmann – Grimm oppermachtig op Zolder

 dtmaudi_v8star

Olly Brinkmann en Elmar Grimm hebben de beide races van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Zolder Super Prix gewonnen. Het duo bestuurt een DTM-Audi TT. In de klassen Supersport en Sport was meer strijd, elke klasse kende twee verschillende winnaars. Het startveld telde 44 auto’s.


 brinkmann_grimm

De eerste race van de Dutch Supercar Challenge, verreden op zaterdag, werd gewonnen door Olly Brinkmann en Elmar Grimm en hun DTM-Audi TT. Opmerkelijk: het duo begon de race zonder trainingstijd achteraan!

 meindert_vbuuren

De tweede plaats ging naar Meindert van Buuren, promotor van de Zolder Super Prix, en zijn V8 STAR.

 hans_ambaum

Klassementsaanvoerder Hans Ambaum deelde zijn Dodge Viper deze keer met Lex van der Meijden en eindigde als derde.

 ruud_olij

Ruud Olij zag als vierde algemeen de finishvlag, hij won de klasse Supersport met zijn BMW V8 GTR. Marcel Norbart (Porsche 996 GT3 Cup) en Nol Köhler (Marcos Mantis) stelden de overige podiumplaatsen veilig. Berry van Elk (Mini Cooper S) zegevierde in de klasse Sport. Hij werd op het erepodium geflankeerd door Peter van der Kolk – Co Visch (BMW Compact 2,8) en Kees Kreijne (Lotus Exige).
Eugène Janssen en Rolf van Os, klassementsaanvoerders in de klasse Sport, waren de grote verliezers. Zij vielen uit met hun BMW Compact.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet