NASCAR

NASCAR: Monsterchaos tijdens Nationwide op de Monster Mile

De Nascar Nationwide-wedstrijd op de Monster Mile van Dover kende een behoorlijk chaotisch verloop. De wedstrijd eindigde dramatisch waarbij Clint Bowyer een onvrijwillige luchtreis maakte.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_nationwide_dover_finish
Joey Logano is de controle kwijt en Clint Bowyer maakt een onvrijwillige luchtreis.

Monsterchaos tijdens Nationwide op de Monster Mile
De Nationwide-wedstrijd op de Monster Mile van Dover kende een behoorlijk chaotisch verloop met Carl Edwards als winnaar. De wedstrijd moest in eerste instantie vanwege regen ruim dertig minuten met Rood onderbroken worden. Een neutralisatie in de 86e ronde bracht behoorlijk wat kettingreacties teweeg.Dodge-coureur Alex Kennedy was op het achterste gedeelte van de oval gespind en tegen zowel de binnen en buitenmuur aangereden. Terwijl Kennedy zijn gestrande bolide onder neutralisatie weer in de juiste richting wilde sturen verliep alles niet geheel volgens plan. De auto rolde in de richting van de Ford Mustang van Kenny Swindell, die Daytona-winnaar Trevor Bayne verving. Een onvermijdelijke botsing was het resultaat. Na de wedstrijd werden Kennedy en zijn spotter door NASCAR behoorlijk op de vingers getikt. Ook Kyle Busch was het indirecte slachtoffer van deze actie en moest met lichte schade naar binnen. Busch zal dus nog even moeten wachten om qua overwinningen in de Nationwideseries op recordhoogte met Sam Ard te komen. Overigens eindigde Busch alsnog als tweede.

Het venijn zat hem echter in de start van de wedstrijd. In het zicht van de finish gebeurde er een gigantische crash. Omdat Joey Logano even de muur toucheerde resulteerde dit in een enorme luchtreis van Clint Bowyer. Aanvankelijk dacht winnaar Carl Edwards dat hij indirect deze crash veroorzaakt had. Edwards: “Ik wilde dit niet. Ik ben blij dat ik Logano achteraf niet geraakt heb. Ben blij dat iedereen OK is. Hier wordt zo hard geracet en er is zoveel grip en je geeft werkelijk alles. Het is zo “close”. Ze noemen deze baan dan ook niet voor niets de Monster Mile. Wij raceten zo hard als wij konden.” Ook enkele andere deelnemers werden nog het slachtoffer van Logano’s escapades.

Voor Edwards was het zijn 32e overwinning in de Nationwide-series en alweer de derde dit seizoen. Qua overwinningen op de “eeuwige ranglijst” bezet Edwards nu de vierde plek.


2011_nationwide_winnaar_edwards_dover_1
Carl Edwards met zijn gewonnen Monster op de Monster Mile.

Uitslag
1. Carl Edwards Ford 209 ronden
2. Kyle Busch Toyota 209 ronden
3. Reed Sorenson Chevrolet 209 ronden
4. Ricky Stenhouse Jr. Ford 209 ronden
5. David Reutimann Toyota 209 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 209 ronden
7. Kenny Wallace Toyota 209 ronden
8. James Buescher Chevrolet 209 ronden
9. Aric Almirola Chevrolet 209 ronden
10.Mike Wallace Chevrolet 209 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet