Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: sterke races voor De Jong en Van der Drift op Monza

Dit weekend kwam de Formule Renault 3.5 Series in actie op het circuit van Monza. Niet tijdens een vertrouwd World Series by Renault evenement, maar tijdens de WTCC ronde op de Italiaanse piste.

03111803_038_vanderdrift

Op zaterdag stonden maar liefst twee kwalificaties en de eerste race van het weekend op het programma. Alhoewel Cesar Ramos zich de pole voor de eerste manche van het weekend had verschaft, zat Kevin Korjus na een ijzersterke start van de race al snel in zijn versnellingsbak. Achter dit tweetal volgde Wickens, Move en Canamasas. Daniël de Jong moest vanaf achteraan komen, maar had een prima start en vocht zich een weg naar voren, waarbij hij in de openingsfase van de wedstrijd al diverse concurrenten kon passeren.In de vijfde ronde zag Korjus kans om een gooi te doen naar de leiding in de race. De Est remde ultralaat en kon zo Ramos verschalken. Meteen had Ramos zijn handen vol om Wickens van zich af te houden. In ronde 9 raakten Wickens en Ramos elkaar echter, waardoor de Braziliaan ver in de rangorde terugviel. Chris van der Drift was ondertussen bezig aan een sterke opmars; gestart vanaf de achtste positie lag hij nu op de vijfde plek.

Tegen het einde van de race leek het alsnog mis te gaan voor Korjus toen hij zich verremde in de chicane en Robert Wickens hem terstond inhaalde. Het geluk bleek echter aan de zijde van Korjus toen Wickens kort hierna met een koppelingsprobleem moest opgeven. Dit promoveerde Van der Drift eveneens en hij kwam bij het vallen van de finishvlag als vierde over de lijn. Daniël de Jong eindigde zijn sterke inhaalrace op de veertiende positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet