Clio Cup

Clio Cup: Christiaan Frankenhout troeft Niels Langeveld af

frankenhout_langeveld

Christiaan Frankenhout heeft op het TT Circuit Assen de tweede wedstrijd in de Dutch Renault Clio Cup op zijn naam geschreven. De routinier moest daarvoor wel eerst afrekenen met een van poleposition gestarte Niels Langeveld die vervolgens in de slipstream van de winnaar naar een bijzonder fraaie tweede plaats reed. Sandra van der Sloot maakte met een keurige en snelle race het podium compleet. In de Olympia Klasse ging de winst na een spannende strijd naar Marcel Dekker die nipt Max Braams voor bleef. Een bijzonder fraaie derde plaats was er in de Olympia Klasse voor de dit jaar debuterende Jan Muys.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Erik van der Schaaff

opstellen

Voor race twee geen ongekeerde topacht en dus mag Niels Langeveld als snelste man uit de kwalificatie van pole vertrekken, gevolgd door de uitvaller van gisteren Christiaan Frankenhout, Sheila Verschuur, Sandra van der Sloot, winnaar van race één Robert van den Berg, Melvin de Groot, Ronald Morien en de beste man uit de Olympia Klasse Ruud Steenmetz. Achter Michael Bleekemolen op plaats negen volgen echter direct de nummers twee, drie en vier uit de Olympia Klasse, Max Braams, Alexander Keijzers en Marcel Dekker.

start

Vanaf poleposition heeft Langeveld een goede start en neemt voor Frankenhout de kop. Van den Berg lijkt ook goed weg te komen maar raakt in de eerste bocht in de problemen waardoor Van der Sloot kan doorschuiven en definitief van positie wisselt met Verschuur, terwijl ook De Groot Van den Berg te pakken neemt.

start

De volgorde bij de eerste doorkomst is daarmee Langeveld, Frankenhout, Van der Sloot, Verschuur, De Groot, Van den Berg, Morien, een sterk gestarte Bleekemolen, Dekker, Braams terwijl Ruud Steenmetz is teruggevallen naar plaats 16. Bij de tweede doorkomst ontbreken Addie van de Ven en Alexander Keijzers. “Waarom weet ik nog niet, maar ik spinde. De achter me rijdende Alexander kon me niet meer ontwijken, raakte me, kwam naast de baan en sloeg over kop”, aldus de regerend kampioen. De auto van Keijzers raakte hierbij zwaar beschadigd.

keijzers

Langeveld en Frankenhout weten het gaatje naar Van der Sloot iets uit bouwen terwijl daarachter Verschuur wat ruimte heeft naar het duo De Groot en Van den Berg. Ook dit tweetal lijkt iets weg te kunnen lopen bij Morien die op zijn beurt op korte afstand gevolgd wordt door Bleekemolen. Achter de routinier vechten Braams en Dekker om de eerste plaats in de Olympia Klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet