Supercar Challenge

DSC: Spannende ontknoping brengt Bogaerts en Van der Aa overwinning

110508_zondag_bogaerts1


De tweede race van de Supersport II- en Sport-divisie van de Dutch Supercar Challenge op Donington Park was een waar spektakelstuk. Gedurende de race vonden veel gevechten plaats, waarbij het er lang op leek dat het duo Ted van Vliet / Henk Thuis de overwinning ging pakken. Brandstofproblemen zorgden er in de slotronde echter voor dat de BMW M3 GTR van Thuis en Van Vliet terugviel van de eerste positie tot de vierde plaats. Hierdoor ging de overwinning naar Koen Bogaerts en Mark van der Aa, die een felle strijd hadden met de gebroeders Monster. Laurens Meijer en Bob Herber bekroonden hun goede race met een derde positie. In de Sport-divisie ging de overwinning evenals de zaterdagrace naar Richard van den Bos en Bert van der Zweerde, voor Guillaume Schulz en Aart Bosman.

Tekst en foto's: DSC


De start van de race was voor de deelnemers van de DSC zeer lastig. Omdat het s’nachts had geregend was de baan nog vochtig waardoor het oppassen was om niet van de baan te glijden. Omdat het wel was gestopt met regenen was iedereen wel gestart op slicks. Er kwam dan ook al snel een droog spoor op de baan.

110508_bovenbalk_sp-ss21

In de eerste ronden was het Koen Bogaerts die het beste op deze lastige omstandigheden kon anticiperen. De bestuurder van de BMW 1-serie GTR pakte bij de start meteen de eerste positie over van Pieter van Soelen en was in de beginfase elke ronde een paar seconden sneller dan de concurrentie. Die concurrentie, die bestond uit Ferry Monster, Pieter van Soelen, Luc de Cock, Nick Aerts, Henk Thuis, Marcel Norbart en Christian Dijkhof, had het flink met elkaar aan de stok.

Luc de Cock was in de beginfase sterk, want hij kon in de tweede ronde voorbij steken aan Pieter van Soelen en Ferry Monster. De ronden daarna ontstond tussen dit drietal een spannend gevecht, waarbij het na een aantal ronden zowel Ferry Monster als Pieter van Soelen waren die voorbij konden gaan aan de Lotus van De Cock.

Daarna begon Pieter van Soelen druk te zetten bij Ferry Monster, maar Van Soelen schakelde hierbij zichzelf na een paar ronden uit. In een poging om Monster binnendoor in te halen was er contact tussen de Seat Leon SuperCopa van Monster en de BMW M3 GTR van Van Soelen, waarna Van Soelen spinde. In een poging om daarna weer terug op de baan te komen kwam Van Soelen vast te zitten in het grind. Voor de regerend kampioen was het door deze actie einde race.

110508_zondag_monster1

Na het uitvallen van Pieter van Soelen kreeg Ferry Monster het niet makkelijker. Na Van Soelen meldde zich namelijk al snel Henk Thuis aan de bumper van de Seat. Thuis noteerde snelle rondetijden en kon in de zevende ronde voorbij gaan aan Ferry Monster. Achter Ferry Monster was er daarna een groepje met Nick Aerts, Marcel Norbart en Laurens Meijer. Meijer reed een goede beginfase van de race, want hij was met zijn Saker vanaf de twaalfde startpositie al opgeklommen naar positie zes. Luc de Cock was na zijn goede start inmiddels al teruggevallen naar de zevende positie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet