NASCAR

NASCAR: Nationwide-zege voor Kyle Busch in Darlington

Kyle Busch behaalde afgelopen weekend zijn 48e Nationwide zege en is nog maar één overwinning van het record van Mark Martin verwijderd.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

2011busch_darlington
Bijna record van Mark Martin geëvenaard. 48e zege voor Kyle Busch op Darlington.

Nationwide-overwinning voor Kyle Busch in Darlington
Met nog 23 ronden te gaan nam Kyle Busch de leiding in Darlington definitief in handen en is daarmee nog maar één wedstrijd van Mark Martin’s record van 49 overwinningen verwijderd. Voor Busch betekende dit zijn allereerste Nationwide-zege op Darlington. In 2009 had Busch op Darlington de zege in het vizier toen een lekke band hem parten speelde. Uiteindelijk werd hij toen als zestiende geklasseerd. Busch: “Tijdens korte runs voelde die auto niet goed aan maar bij de long runs deed hij het uitstekend. Die auto voelde fantastisch aan.”

In de 124e ronde nam Busch definitief voor de laatste maal het commando over en besloot pas laat in de wedstrijd naar vers rubber te wisselen. Een beslissing die in zijn voordeel uitviel.

De wedstrijd kende slechts vijf korte neutralisaties en duurde minder dan twee uur. Teamgenoot Denny Hamlin eindigde als tweede. Alleen in de 95e ronde zorgde een crash waarbij o.a. de bolides van Edwards, Kahne, Bowyer en Keselowski betrokken waren, voor het nodige oponthoud. In totaal waren er acht auto’s bij deze crash betrokken.

Uitslag
1. Kyle Busch Toyota 147 ronden
2. Denny Hamlin Toyota 147 ronden
3. Elliott Sadler Chevrolet 147 ronden
4. Justin Allgaier Chevrolet 147 ronden
5. Steve Wallace Toyota 147 ronden
6. Clint Bowyer Chevrolet 147 ronden
7. Kasey Kahne Chevrolet 147 ronden
8. Reed Sorenson Chevrolet 147 ronden
9. Jason Leffler Chevrolet 147 ronden
10. Ricky Stenhouse Jr. Ford 147 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet