Formule 2

GP2: Debuutzege voor Stefano Coletti. Van der Garde tweede

De Monegask Stefano Coletti heeft in Istanboel zijn allereerste GP2 zege behaald. Daarmee bracht Coletti het team van Trident Racing sinds Monaco 2008 weer terug op het podium.

Tekst Willem J. Staat
Foto: GP2/Frits van Eldik

gp2_turkije

Debuutzege Stefano Coletti. Van der Garde tweede.
Met een superstart legde Coletti direct de basis voor zijn allereerste GP2 overwinning. Hij maakte met Giedo van der Garde in zijn kielzog direct twee plekken goed. Daarachter volgende Charles Pic en Luiz Razia. Achter de leiders spinde Jules Bianchi na contact met Romain Grosjean. De Brit Sam Bird profiteerde direct. In de vijfde ronde nam Coletti de leiding van Dani Clos over. Vanwege mindere banden viel de Spanjaard snel terug en moest uiteindelijk naar binnen.

Inmiddels hadden Coletti en Van der Garde afstand kunnen nemen van hun achtervolgers, maar een crash tussen Julian Leal en Davide Rigon veroorzaakte een neutralisatie. Rigon liep bij deze crash beenletsel op en lijkt voor de rest van het seizoen te zijn uitgeschakeld.

Met nog één Sprintronde te gaan stelde de Monegask Coletti zijn eerste GP2 zege veilig. Giedo van der Garde eindigde als tweede, gevolgd door de Brit Sam Bird en Charles Pic. Romain Grosjean reed andermaal een fraaie inhaalwedstrijd en eindigde als tiende. Tevens schreef de Fransman de snelste ronde op zijn naam, waardoor hij nog een bonuspunt binnensleepte.

480_beker_9577

Giedo eindigt Turks weekend met fraaie trofee
Giedo van der Garde heeft het eerste GP2-weekend in Turkije in stijl afgesloten, door in de sprintrace als tweede te finishen. De Nederlander deed opnieuw van zich spreken met fraaie inhaalmanoeuvres en een uitstekende racesnelheid. Alleen die banden, daar moet nog aan gewerkt worden.
"Leuk wedstrijdje", lachte Giedo na afloop. "Opnieuw een goede start, een paar mooie inhaalacties en een podiumplaats. Daar ben ik wel tevreden mee. Als we nu voor Barcelona wat kunnen verbeteren aan onze kwalificatiesnelheid en de bandenslijtage, ben ik helemaal blij. Tegen het einde van de race waren de banden echt compleet weg en was het alsof ik in de regen reed. We gaan dan ook voor Barcelona kijken wat we hieraan kunnen verbeteren."
"Maar al met al kunnen we terugkijken op een goed weekend. We waren misschien niet de allersnelste, maar we hebben ons wel flink in de kijker gereden. En dat moet ook. Niemand heeft er wat aan als je kleurloos gaat rondrijden. Het team heeft ook uitstekend werk verricht en we kijken dan ook nu al uit naar het weekend in Barcelona."
De race in Barcelona vindt plaats over twee weken.

480_team_9605Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet