Porsche Cups

Porsche Supercup: Engelhart pakt zijn eerste zege, Jeroen Bleekemolen zesde in Istanbul


Jeroen Bleekemolen is er niet in geslaagd om vanaf een vierde startpositie naar het podium te rijden. Christian Engelhart en Nick Tandy, beide van Konrad Motorsport, waren beduidend sneller dan de rest van het veld en slechts de onderlinge strijd bracht enige spanning om de zege op. Echt in de problemen kwam Engelhart niet en zo was zijn eerste Porsche Supercupoverwinning in de eerste race van het seizoen een feit.

Jeroen Bleekemolen reed geen gelukkige race. In de beginfase verloor hij een positie aan zijn eeuwige rivaal René Rast. Vervolgens ontstond er achter het onbedreigde, leidende duo een treintje dat ronden lang achter elkaar aanreed zonder noemenswaardige feiten.

In de elfde ronde leek er wat spanning te komen toen Rast, in zijn honger om zijn teamgenoot Siedler te passeren, een foutje maakte. Zijn Porsche gleed even zijwaarts en meteen kon Jeroen Bleekemolen aansluiten. In de volgende bocht naar rechts kon Jeroen niet anders dan buitenom zijn aanval plaatsen. Rast verdedigde heftig en kwam ook naar buiten. Sean Edwards zal lachend in zijn auto hebben gezeten, want zoals altijd wanneer er twee strijden is een derde de winnaar. Edwards pakte liefst twee posities en daar kwam verder geen verandering meer in.

Patrick Huisman en Sebastiaan Bleekemolen kenden allebei ook geen race om te onthouden. Huisman finishte op de negende positie waarop hij zich kwalificeerde, Bleekemolen verloor een positie en finishte als elfde.

Uitslag race Porsche Supercup, Istanbul:
1. Christian Engelhart, Konrad Motorsport, 14 ronden in 27.57.668
2. Nick Tandy, Konrad Motorsport, op 4.737
3. Norbert Siedler, Veltins Lechner Racing, op 5.115
4. Sean Edwards, Team Abu Dhabi, op 6.691
5. René Rast, Veltins Lechner Racing, op 7.352
6. Jeroen Bleekemolen, Team Abu Dhabi, op 8.038
7. Kuba Giermaziak, VERVA Racing, op 10.414
8. Kevin Estre, Attempto Racing, op 14.067
9. Patrick Huisman, Team Bleekemolen, op 17.406
10. Stefan Rosina, VERVA Racing, op 17.963
11. Sebastiaan Bleekemolen, Team Bleekemolen, op 18.884
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet