Supercar Challenge

DSC: Diederik Sijthoff pakt met miniem verschil eerste overwinning

110507_sijthoff1

Diederik Sijthoff heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De bestuurder van de Speedtec-Viper profiteerde van het uitvallen van Martin Short en bleef in de slotfase van de race Cor Euser maar net voor. Derde eindigden Danny van Dongen en Ardi van der Hoek in de Audi R8 LMS. In de Supersport I-divisie ging de overwinning naar Bert van der Zweerde, die hierdoor tot nu toe alles races in deze divisie heeft gewonnen. Op een tweede positie eindigden Wolf Nathan en Jaap van Lagen, voor de Engelsman Michael Donovan.

Tekst en foto's: DSC

110507_start_gt-ss11

De vanaf de tweede positie gestarte Martin Short had de beste start van de race. De Mosler-coureur pakte meteen de koppositie over van de van pole gestarte Danny van Dongen en kon de eerste ronden meteen uitlopen. Van Dongen werd bovendien de eerste ronde ook nog voorbij gereden door Diederik Sijthoff, die gestart was vanaf de vijfde positie maar meteen een paar plekken goedmaakte.
Danny van Dongen had het in de beginfase lastig. Na Diederik Sijthoff meldde zich al snel Cor Esuer achter de Audi R8 LMS van Van Dongen en in de tweede ronde pakte Euser de derde positie over van de Audi-coureur.

110507_euser1

Euser noteerde de ronden daarna snelle tijden en reed steeds dichter naar Diederik Sijthoff toe. In de zesde ronde lukte het Euser om aan de Viper van Sijthoff voorbij te gaan. Sijthoff viel na zijn goede start een klein beetje terug, want na Cor Euser meldde ditmaal Danny van Dongen zich weer achter de Viper. Veel deelnemers, zo zat Rick Abresch bijvoorbeeld weer vlak achter Danny van Dongen, bleken in de beginfase van de race goed aan elkaar gewaagd waardoor veel spannende duels werden uitgevochten.

110507_ardi1

In de negende ronde lukte het Danny van Dongen om weer voorbij te gaan aan de Viper van Sijthoff. In diezelfde ronde ging Abresch in de fout. De bestuurder van de Corvette C6.R GT1 spinde van de baan en verloor hiermee vijf plaatsen. Abresch kon zijn weg vervolgen maar was hierdoor wel achter René Snel, Dave Basu, Alex van ’t Hoff, Roger Grouwels en Dick Kvetnansky beland.
Martin Short kon ondertussen profiteren van de gevechten die achter hem plaatsvonden. De Engelsman reed constante rondetijden en bouwde zo een flinke voorsprong op. Achter de op de tweede plaats liggende Cor Euser bleven Danny van Dongen en Diederik Sijthoff nog in gevecht, waarbij het uiteindelijk nog Sijthoff was die de derde plaats weer overpakte van de Audi-coureur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet