Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg wint eerste race op TT Circuit Assen


r1_podium

Robert van den Berg heeft de eerste Dutch Renault Clio Cup wedstrijd op het TT Circuit Assen op zijn naam geschreven. Ronald Morien passeerde als tweede de finish terwijl Sheila Verschuur het fraaie gevecht om de derde positie in haar voordeel besliste. In de Olympia Klasse ging de winst naar Ruud Steenmetz, voor Max Braams en Marcel Dekker.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Erik van der Schaaff en Peter Kühl

vier-clio

Op het TT Circuit Assen in de Dutch Renault Clio Cup geen race over veertig minuten maar twaalf ronden. Extra moeilijk dus voor de snelste rijders uit de kwalificatie om met de omgekeerde topacht verder naar voren te komen. Op poleposition Ruud Steenmetz (tevens snelste rijder uit de Olympia Klasse), gevolgd door Ronald Morien, Melvin de Groot, Robert van den Berg, Sandra van der Sloot, Sheila Verschuur, Christiaan Frankenhout en de snelste man uit de kwalificatie Niels Langeveld.

Bij de start zijn de aan de rechterkant van de baan startende Morien en Van den Berg veel beter weg dan de op pole staande Steenmetz en pakken nog voor de eerste bocht de eerste en tweede plaats. Achter Steenmetz bij de eerste doorkomst een sterk naar voren gekomen Frankenhout voor Van der Sloot, Verschuur, Langeveld en een slecht gestarte De Groot. Even later is Langeveld Verschuur voorbij en klimt daarmee naar plaats zes.

Buiten het zicht van de camera’s zijn zowel Van den Berg als Frankenhout in de derde ronde Morien gepasseerd en nemen de eerste twee plaatsen in. Een paar bochten later valt Frankenhout echter stil en is zijn fraaie inhaalrace over. Bij de vierde doorkomst is de volgorde daarmee Van den Berg, Morien, Steenmetz, Verschuur, De Groot, Braams, Langeveld, Dekker en een verder teruggevallen Van der Sloot.

r1_kop

Van den Berg neemt iets afstand van Morien maar het gevecht om de derde plaats is met Steenmetz, Verschuur en De Groot zeer spannend terwijl ook Braams door de strijd kan aansluiten. In de Olympia Klasse leidt Steenmetz voor Braams en Dekker die na een mindere training flink wat plaatsen weet te winnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet