Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

DSC: Danny van Dongen troeft op Donington Martin Short af

110507_kwalificatie_audi-r81

Onder regenachtige omstandigheden is het Danny van Dongen gelukt om Martin Short op zijn thuisgrond af te troeven. In de kwalificatie van de Dutch Supercar Challenge op Donington Park ontaarde de kwalificatie zich tot een tweestrijd tussen deze twee coureurs. Lang leek het erop dat Short de pole position voor zich op zou gaan eisen, maar in de slotminuten slaagde Danny van Dongen erin om met zijn Audi R8 LMS 0,2 sec onder de tijd van de Engelsman te duiken. Rick Abresch kwalificeerde zich op de derde positie voor race 1.


Tekst en foto's: DSC

110507_kwalificatie_bovenbalk1

Na een droge en zonnige vrijdag had de zon tijdens de kwalificatie plaatsgemaakt voor veel bewolking. Nadat het s’nachts al had geregend bleef het ook in deze kwalificatie niet door. De baan was dan ook een echte uitdaging voor de meeste coureurs, omdat zij allen dit weekend pas voor de eerste keer op deze baan reden.
Bij de start van de kwalificatie was het dan ook al meteen te zien wie er al eerder op deze baan hadden gereden. Zo was Martin Short meteen snel en noteerde ook Jaap van Lagen meteen snelle rondetijden. Van Lagen reed namelijk al eerder op deze baan tijdens de Renault World Series en deed voor Radical ook al meerdere testen op dit circuit.

110507_kwalificatie_martin_short1

Toch kreeg Martin Short in de GT-divisie al snel de hete adem van andere deelnemers in zijn nek. Diederik Sijthoff leek zich ook snel thuis te voelen en noteerde al vroeg in de kwalificatie snelle rondetijden. Daarnaast was ook Danny van Dongen snel onderweg. Daar waar Sijthoff zich echter niet meer verbeterde deden Martin Short en Danny van Dongen dat wel. Uiteindelijk bleken zij in de kwalificatie 2,5 seconde sneller dan de concurrentie, waarbij het Danny van Dongen was die in zijn laatste ronde een tijd noteerde die 0,184 sec. sneller was dan die van Martin Short. Derde werd uiteindelijk nog Rick Abresch met zijn Corvette C6.R GT1.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet