DTM

DTM: Hankook beleeft geslaagd debuut

110503_Hankook_Spengler
Bruno Spengler juichte zondag op Hockenheim voor het eerst met een Hankook-pet op

Afgelopen weekeinde begon op Hockenheim een nieuw hoofdstuk in de historie van de DTM: voor het eerst trad Hankook op als de officiële bandenleverancier in de serie. Het Koreaanse merk nam deze positie over van Dunlop, dat elf seizoenen lang de DTM-teams van banden had voorzien. De reacties op de nieuwe Hankook-banden waren positief.

Tekst: René de Boer
Foto’s: Rebocar, PR

110503_Hankook_Opening_hospi
Opening van de Hankook-hospitality door DTM-topman Hans Werner Aufrecht temidden van Hankook-directieleden Jin-Wook Choi (links) en Hyun-Bum Cho

Voor de Koreanen was de overeenkomst met de DTM-organisatie ITR erg belangrijk. Er hangt immers veel prestige aan, en na successen in lange-afstandsraces (vorig jaar werd de Hankook-Farnbacher-Ferrari op de Nürburgring tweede algemeen in de 24-uursrace en tweede in de GT2-klasse op Le Mans) wilde men graag een rol in een groot kampioenschap met internationale status. Die positie werd nu verkregen in de DTM, waar Hankook, in eerste instantie voor een periode van drie jaar, de banden levert.

110503_Hankook_Truck_Autobahn
De Hankook-banden worden met drie, binnenkort vier, 40-tons trailers naar de circuits vervoerd

Drie 40-tons vrachtwagens vol met banden en materiaal bracht Hankook naar Hockenheim. “Een vierde trailer wordt nog gebouwd, die is vermoedelijk klaar voor de race op de Norisring in juli”, zegt Manfred Sandbichler, hoofd motorsport van Hankook Tire Europe. Op Hockenheim keerde Hankook terug naar de locatie waar in oktober vorig jaar de DTM-teams van Audi en Mercedes-Benz voor de eerste keer de Hankook-banden testten. Daarbij werd uit vijf verschillende specificaties de beste banden gekozen voor de volgende tests, die ondermeer plaatsvonden in Portugal. Aspecten als houdbaarheid, grip, bochtgedrag en opwarming speelden bij de selectie een belangrijke rol. “We hebben voorafgaand aan het seizoen zo’n 30.000 testkilometers afgelegd, zonder dat er een band is geklapt”, zegt Michael Eckert, een van de race-ingenieurs van Hankook.

banner_autosport_nl_dtm 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet