BTCS

BTCS: Bandenpoker in Dijon

Dit was autosport zoals we het graag zien. De tweede manche van de BTCS Trophée de Bourgogne leverde ons een schitterend spektakel, waarbij de verschillen tussen de koplopers nooit groter dan 5 seconden waren. Na 90 minuten sprint – onder een schitterende zon – kregen we hetzelfde verdict als de dag ervoor: Radermecker-van de Poele voor Lémeret-Mondron en Bouvy-Kelders. Piron-Rosoux, Nelissen Grade-van de Poele en Franck wonnen opnieuw in hun klasse

Tekst en Foto PR

r2_dijon


Bandenpoker in Dijon
Één vraag hield de hele paddock voor de tweede race bezig: zullen de banden het houden? Er werd daarom ook net voor de race beslist dat de teams tijdens de wedstrijd één band zouden mogen vervangen: de linkerachterband voor de wagens uit S1 en de linkervoorband voor de berlines uit T3. De rijders hadden er evenwel nog steeds alle baat bij om hun banden tijdens de race te sparen, niet enkel gezien het asfalt van Dijon dat zeer sletig is, maar ook vanwege de temperatuur die maar liefst 8° hoger lag dan op zaterdag.

Vincent Radermecker (Volvo S60) hield van bij de start Stéphane Lémeret (Renault) af, maar deed dat wel op een verstandige manier: “Ik hield geen rekening met de joker en wilde aan Eric een wagen met goede banden afleveren om de race veilig te eindigen.” Achter de leiders volgden Christian Kelders (Renault), Steve Vanbellingen (BMW), Christian Lefort (KIA) en Laurent Richard (Renault) die onderling een leuk gevecht hielden.

Die laatste was bijzonder goed in vorm en ging voorbij de twee wagens voor hem, alvorens als één van de eerste de pitlane in te duiken voor de verplichte stop. Ook de andere tenoren deden dat uiteraard en het was Christian Kelders die de dans opende, voor Christian Lefort, Vincent Radermecker, Pierre Piron (SEAT) en uiteindelijk Stéphane Lémeret, die pas na 37 ronden het stuur aan Edouard Mondron overgaf. De youngster van Delahaye vertrok terug als leider, met Eric van de Poele in zijn spoor!

Twee verschillende generaties zouden dus onderling uitmaken wie met de zege zou gaan lopen. De belofte in de Renault Mégane liet zich niet imponeren door de meervoudige winnaar van de 24 Uur van Spa in de Volvo. van de Poele kwam toch dichter en dichter en zou uiteindelijk zijn kans in de Parabolica van de omoop van Dijon wagen: “Het feit dat een ervaren man als Eric van de Poele achter me zat veranderde geenszins mijn tactiek, ik bleef mijn ritme houden zonder evenwel mijn banden te veel af te beulen. Dat lukte ook perfect, misschien nog wel beter dan bij hem...”, vertelde Edouard aan de aankomst.

Klassement (onder voorbehoud) race 2: 1. Radermecker-van de Poele (Volvo S60 Silhouette), 63 ronden, 2. Lémeret-Mondron (Renault Mégane) op 03’’791, 3. Bouvy-Kelders (Renault Mégane) op 06’’984, 4. Thiry-Moonens (Jaguar XF Silhouette) op 54’’012, 5. Stéveny-Lefort-de Radiguès (KIA Pro_Ceed Silhouette) op 1’10’’966, 6. Piron-Rosoux (SEAT Leon) op 1’22’’941, 1ste in T3, 7. Qvick-Vanbellingen (BMW M3) op 1’23’’861, 8. Viron-Richard (Renault Mégane) op 1 ronde, 9. Latinne-Wauters (VW Scirocco) op 2 ronden, 10. Nelissen Grade-van de Poele (Touring Cup) op 3 ronden, 1ste in S2, 11. Franck (SEAT Leon), 1ste in T3S… 23. Katsers-Bruyngoghe (Honda Civic) op 6 ronden, 1ste in T2, enz.
Klassement (onder voorbehoud): 1. Stéveny-de Radiguès (KIA) et Bouvy-Kelders (Renault) 64 pts, 3. Lémeret-Mondron (Renault) 51, 4. Qvick-Vanbellingen (BMW) 45, 5. Radermecker-van de Poele (Volvo) 40, 6. Latinne-Wauters (VW) 39, 7. Viron-Richard (Renault) 34, enz.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet