Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Vergne en Wickens verdelen de buit opnieuw

Carlin teamgenoten Jean-Eric Vergne en Robert Wickens hebben andermaal toegeslagen tijdens de tweede wedstrijd van de FR3.5 op het circuit van Spa-Francorchamps. Al gedurende de kwalificatie op zondagochtend toonden de twee een knap staaltje teamwork door elkaar met een goede slipstream te helpen. Het bracht Vergne de pole, terwijl Wickens de derde startpositie veroverde. Tussen de beide Carlin rijders in claimde Zampieri de derde startplek.

03111802_161_podium

Bij de start van de wedstrijd kwam Vergne prima van zijn plek en greep de leiding. Acher hem duurde het niet lang voordat Wickens de tweede positie overnam van Zampieri. Op de vierde plaats reed Van der Drift, die eveneens een goede start kende.

Met de verplichte pitstops in zicht voerde Vergne het tempo op en vergrootte zijn voorsprong. Wickens reageerde echter door vroeg binnen te komen voor zijn stop. Een tactiek die perfect uitpakte, want na de stops had de Canadees de leiding in handen. Achter hem volgden nu Vergne, Van der Drift en Costa.

Met nog enkele ronden te gaan gaf Vergne de moed echter niet op; iedere doorkomst was het gat naar Wickens kleiner. Met nog tien minuten te gaan plaatste Vergne een eerste aanval in La Source, profiteerde van een slipstream op de Raidillon en pakte de leiding terug in Les Combes. Deze positie gaf Vergne niet meer uit handen en na 17 ronden kwam hij voor Wickens en Van der Drift als winnaar over de finish. Daniël de Jong had in de negende ronde een aanrijding, waarna zijn wedstrijd ten einde was.

Uitslag race 2 – Formule Renault 3.5
Zondag 1 mei 2011 – Spa Francorchamps
1. Jean-Eric Vergne, 22 ronden in 46:56.662
2. Robert Wickens, op 1.468
3. Chris van der Drift, op 2.173
4. Daniel Zampieri, op 7.153
5. Albert Costa, op 8.434
DNF. Daniël de Jong
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet