Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Topdebuut voor Steijn Schothorst

steijn_duimpje_0031

Het seizoen is nog maar drie races oud, maar GEVA Racing lijkt met de jonge Steijn Schothorst weer een regelrechte titelkandidaat in de gelederen te hebben. Met drie polepositions, een zege en een eerste plaats in het tussenklassement heeft de debutant in de formulewagens direct zijn visitekaartje gepresenteerd. Aan het gezicht van Gert Valkenburg was duidelijk af te lezen dat hij weer erg tevreden is met zijn GEVA-rijders van dit seizoen. Naast Schothorst is immers ook Jack Swinkels titelpretendent.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Bart Buijs

Met slechts één seizoen autosportervaring in de Swift Cup begon Steijn Schothorst in het najaar van 2010 met een test in de Formule Ford. Hij reed in de McGregor Mygale waarmee zijn broer Pieter afgelopen jaar succesvol opereerde en diverse zeges wist te boeken. En ook Steijn leek al snel het gaspedaal goed te kunnen vinden.

480_finish_265

Direct overstappen
“Deze wagen ligt mij echt bijzonder goed. Het ging direct erg lekker en ik kon al snel goede rondetijden noteren toen ik afgelopen najaar voor het eerst achter het stuur kroop. Vandaar dat ik besloot om meteen over te stappen van de toerwagens naar de formulewagens”, verklaarde de jonge Schothorst zijn snelle doorstroming.

480_parapluie_6178
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet