NASCAR

NASCAR: 1OO jarige viert verjaardag met rondje Pace-car. Insectenbeet velt Daytona 500 winnaar Bayne

De leeftijdsverwachting is gestegen. Daar horen wij de politiek dagelijks over. Afgelopen week vierde een 100 jarige dame haar verjaardag met een rondje over New Hampshire Speedway in de Toyota Camry Pace-car van NASCAR

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_rachel_gilbert_oma
Zo'n 100-jarige Oma wil toch elke racefan hebben?

100 jarige aan het stuur van NASCAR Pace-car
De 100-jarige Rachel Gilbert vierde haar verjaardag wel op bijzondere wijze. Op de oval van New Hampshire mocht zij eventjes rondscheuren in de Toyota Camry Pace-car. Pas op 50-jarige leeftijd kreeg Rachel interesse voor de racerij. Maar toen zij enkele tientallen jaren later de legendarische Richard Petty en Bobby Allison op Daytona om de overwinning zag strijden, was zij helemaal verkocht. Van de NHMS ontving Rachel een aardig verjaardagspakket inclusief een gesigneerd crewshirt van haar favoriete coureur Carl Edwards. Trackmanager Jerry Gappens over de rondjes in de pace-car. “Ik geloof dat ik nerveuzer was dan zij” Haar dochter Marie Ann: “Mijn moeder is de ultieme fan. Ze mist geen wedstrijd op de televisie!”

2011_trevor_bayne_portret_april
Trevor Bayne komt hij nog terug?

Daytona winnaar Trevor Bayne uitgeschakeld door insectenbeet
Trevor Bayne zal dit weekend niet deelnemen aan de Nationwide-wedstrijd op Nashville. De Daytona 500 winnaar werd thuis het slachtoffer van een insectenbeet en moest daarvoor na de wedstrijd op Talladega medisch behandeld worden. Omdat Bayne zich begin deze week wederom niet goed voelde moest hij zich voor de tweede maal medisch laten behandelen. Tests moeten op korte termijn uitsluitsel geven. In de NASCAR Sprint Cup komt Bayne pas weer volgende maand tijdens de NASCAR All Star Race in actie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet