DNRT

DNRT: Koninginnedag is race day met oud-kampioen Lawson terug in Volvo 360 Cup (update met film)

randall_lawson_2

Het tweede raceweekend van de DNRT komt eraan! Op Koninginnedag geen vrijmarkt, maar lekker racen op Circuit Park Zandvoort. Ook op zondag 1 mei razen de DNRT-vierwielers de hele dag in de rondte.

Tekst: Marc Kok/PR
Foto’s: PR

Op Koninginnedag komt o.a. de Volvo 360 Cup aan bod. Dik twintig rijders komen in actie voor race 3 en 4 van het kampioenschap. "Ik heb er erg veel zin in en ben er helemaal klaar voor’’, zegt rookie Youri Verswijveren voorafgaand aan zijn tweede weekend als autocoureur.

youri 

"Na mijn debuut is m’n zelfvertrouwen en snelheid flink gestegen. Ik leer veel van de andere coureurs, daardoor gaan mijn tijden ook steeds meer omlaag. Ik heb heel erg veel zin om weer de baan op te gaan en te gaan knallen!’’

Oude racehelden
Naast Verswijveren komt er ook een veel meer ervaren piloot in actie. Meervoudig kampioen Randall Lawson keert voor één keer terug in de Volvo 360 Cup. In navolging van de deelname van Jan Lammers heeft de Volvo 360 Cup in samenwerking met de Stichting DNRT wederom een held uit de rijke cuphistorie weten te strikken. Dat is dit keer dus Randall Lawson.Mister Volvo 360
Met twee kampioenschappen (2002 en 2003) en een 3de en 2de plaats overall (2001 en 2004), mogen we Randall gerust Mister Volvo 360 noemen. Zeker omdat hij ook nog al die jaren de cupcoördinator was. Momenteel rijdt Randall in de Youngtimer Touring Car Challenge (YTCC) met een groep 2 Renault Alpine A310, waarin hij sinds zijn overstap vanuit de Volvo in 2006 ook grossiert in kampioenschappen en overwinningen. Randall volgt de cup nog ieder jaar en is blij dat het enthousiasme zoals in zijn beginjaren weer helemaal terug is. Hij verheugt zich al weken op zijn rentree in de volgens hem leukste en gezelligste raceklasse van Nederland.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet