Supercar Challenge

DSC: Imponerende zege US Carworld Viper (Lang)

 uscarworld


Op superieure wijze hebben Pieter Dubois en Rene Wijnen in hun US Carworld Viper de Dutch Supercar Challenge-wedstrijd op Paasmaandag op hun naam geschreven. Tijdens de eerste race moest het hele veld nog buigen voor de Stealth van Rob Knook. Als enige Supercar-rijder was het Lex vd Meijden die twee klasse-overwinningen in de wacht wist te slepen. In de klasse Supersport was de Marcos-rijder zowel op zaterdag als maandag de sterkste. In de Sport-klasse behaalden Willem Steenhoek en Richard van den Berg ieder één zege.


Tekst: Remco Scheelings
Fotografie: Boudewijn Pieters en Tim Böhme


 start_zaterdag


Met 49 equipes had de Dutch Supercar Challenge tijdens de Paasraces niet alleen het grootste aantal deelnemers, maar met in totaal vier wedstrijden van elk 45 minuten ook de meeste ‘tracktime’. Het aantal rijders had zelfs nog groter kunnen zijn, maar door de strenge geluidsnormen in Zandvoort moesten diverse auto’s de seizoensopening aan zich voorbij laten gaan.

Kwalificatie
De Dutch Supercar Challenge mocht op zaterdagochtend het spits afbijten tijdens de AutoTelegraaf Paasraces. Voor het eerst traden de Sport-klasse en de GT/Supersports gescheiden aan. Met een natte baan waren de omstandigheden op de vroege zaterdagochtend voor alle klassen echter gelijk. In de training bij de Sport-klasse was het Danny de Haan die met zijn Braspenning BMW Z3 Coupe de pole position voor zich opeiste. Op slechts 0,06 seconden gevolgd door Richard van den Berg (BMW M3 E36) en op een derde plaats (op 0,19 seconden) Willem Steenhoek, eveneens met BMW. In de gecombineerde GT/Supersport-training was het Rob Knook die aantoonde ook in de natte omstandigheden goed met de Stealth overweg te kunnen. Knook bleef nota bene regenspecialist Cor Euser maar liefst 1,8 seconden voor. Op de derde plaats volgde de imposante US Carworld Viper van Pieter Dubois en Rene Wijnen. Beste man in de klasse Supersport was Lex vd Meijden (Marcos Mantis) met een keurige zesde plaats algemeen. De tweede plaats in deze klasse ging naar Paul Gebbink (achtste algemeen).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet