Supercar Challenge

DSC: Fred Cavanagh ziet na sterke race overwinning door zijn vingers glippen

110425_bogaerts1

In de tweede race van de Dutch Supercar Challenge tijdens de paasraces hebben Mark van der Aa en Koen Bogaerts de overwinning binnengesleept. In een spannende race pakte het duo in de één na laatste ronde de eerste plaats over van Fred Cavanagh, die in leidende positie problemen met zijn versnellingsbak kreeg. Cavanagh eindigde ondanks deze problemen nog wel op de tweede plaats, voor Pieter van Soelen. In de Sport-divisie pakte Aart Bosman zijn tweede overwinning van het weekend, voor zijn teamgenoot Guillaume Schulz. Door bandenproblemen kwamen Richard van den Bos en Bert van der Zweerde niet verder dan de derde positie.

Tekst en foto's: PR

110425_bovenbalk1

Bij het doven van de lichten was Luc de Cock het beste weg. De snelle Belg kreeg het in de Tarzanbocht wel meteen moeilijk omdat Ferry Monster de Lotus 2-Eleven van De Cock voorbij probeerde te gaan. Dit lukt Monster niet, waarna Michel Schaap zijn BMW M3 GTR bij het insturen van de Hugenholzbocht meteen naast de Seat Leon van Monster zette. De bolides raakten elkaar hierbij, waarna Michel Schaap bij het opkomen van de Hunserug de tweede plaats van Monster kon overnemen. Koen Bogaerts was ondertussen van de zesde plaats opgeklommen naar de vierde positie. De beste start van de race was echter voor Jan van der Kooi. Begonnen vanaf de twaalfde positie kwam de Lotus-coureur na de eerste ronde al op de zesde plaats door.
Aan de kop van het veld begon Michel Schaap daarna aan te dringen bij Luc de Cock. In de tweede ronde lukte het Schaap dan ook om op het rechte stuk voorbij te gaan aan de Lotus van De Cock. De Lotus-coureur kreeg het daarna meteen aan de stok met Ferry Monster en Jan van der Kooi, die inmiddels al voorbij was gegaan aan Koen Bogaerts. Van der Kooi bleek ontketend, want zonder veel moeite ging hij in die tweede ronde met zijn Lotus voorbij aan zowel De Cock als Monster.
Daarna kon Koen Bogaerts weer aansluiten bij Luc de Cock en Ferry Monster. Bogaerts drong flink aan bij het duo en bekroonde dit met een mooie inhaalactie, waarbij Bogaerts zijn BMW in de Tarzanbocht buitenom voorbij het tweetal manoeuvreerde. Hierna reed Bogaerts langzaam maar zeker richting Michel Schaap, die de eerste plaats van de wedstrijd al over had moeten geven aan Jan van der Kooi.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet