Formula Ford

Formule Ford: Bas Schouten wint race met 4 winnaars

480_emotie_ford_06297

Vier jonge Formule Ford-coureurs gaven een fantastische race-demo. Bas Schouten kwam als eerste over de finish, maar elk van de coureurs in de top vier reed gedurende de race enige tijd aan de leiding en had de race kunnen winnen, want hun snelheid was nagenoeg gelijk. Joey van Splunteren miste de zege op 8 duizendste van een seconde, Jack Swinkels op 0.180 en ook Steijn Schothorst kwam binnen 0,5 seconde van de winnaar over de meet.

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Chris Schotanus, Peter Kühl en Bart Buijs

480_finish_ford_06268

Niet alleen de coureurs hadden rode koontjes van de superspannende race, ook het publiek zat 11 ronden lang op het puntje van de stoel. Want wat hebben de Formule Ford-rijders er een mooie show van gemaakt. Van start tot finish was onzeker wie deze race zou gaan winnen, pas de allerlaatste meters brachten Bas Schouten de zege.

480_start_ford_swinkels_119

Niet goed weg
Bij de start wordt de van poleposition vertrokken Steijn Schothorst niet goed weg. Al op het rechte eind komt Joey van Splunteren zijn wagen naast hem te positioneren en lijkt de vraag wie van de twee als eerste uit de Tarzanbocht komt. Wonderlijk genoeg is het echter Jack Swinkels die als het beroemde duveltje uit een doosje als eerste de Gerlachbocht induikt. Op zijn staart zitten Van Splunteren en Schothorst, maar ook Michel Florie en Bas Schouten sluiten aan.

Spin Florie
Ronden lang gaat het vijftal met nagenoeg dezelfde rondetijden over de baan, met af en toe een positiewisseling. Zo passeert Bas Schouten Michel Florie en doet Schothorst een aanval op de leidende Swinkels, echter zonder resultaat. In de vierde ronde doet Florie in de Renault-bocht een poging om Schouten te passeren voor P4, maar de Formule Ford-nestor moet dat bekopen met een spin en terugval naar de zesde positie achter Jelle Beelen. Het leidende viertal gaat onverdroten verder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet