Dutch GT4

Dutch GT4: Jeroen Bleekemolen wint fraai GT4-spektakel

480_bleekemolen_7987


Jeroen Bleekemolen heeft de tweede Dutch GT4 wedstrijd op zijn naam geschreven. Vanaf pole postion pakte Bleekemolen direct de leiding maar kon niet echt afstand nemen van een goed volgende Ricardo van der Ende die op zijn beurt Stefano D’Aste in zijn kofferbak wist. Achter het leidende trio werd overal in het veld een fraaie strijd geleverd waardoor het publiek een mooie wedstrijd kreeg voorgeschoteld.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Willem J. Staat en Peter Kühl

Net terug van zijn testsessie op Le Mans mag Jeroen Bleekemolen in de tweede Benelux en Dutch GT4-race van pole position vertrekken. Met zijn supersnelle rondetijd was de Nederlander in de tweede kwalificatie op zaterdag ongenaakbaar. Op de tweede plaats regerend kampioen Phil Bastiaans en op plek drie de winnaar van de race op zaterdag, de Italiaan Stefano D’Aste met zijn fraaie Lotus Evora. Daaracher Ricardo van der Ende, Dennis Retera en Simon Knap, zaterdag met zijn tweede plaats in race één de beste Nederlander.

In de opwarmronde zijn er al problemen voor Cor Euser want de Nederlander moet zijn Lotus direct aan de kant zetten. Vanachter de safetycar beginnen de (nu nog) 22 dikke GT4’s aan hun race over 25 minuten. Bleekemolen is, zoals iedereen van hem gewend is, goed weg terwijl Bastiaans juist zeer moeilijk op tempo kan komen. Met een zeer late remactie lijkt Retera de tweede plaats van D’Aste te kunnen pakken maar wordt op zijn beurt weer gepasseerd door Van der Ende die via de buitenwaartse lijn doorschuift naar plaats twee.

480_start_gt4_0095

Terwijl Bleekemolen en Van der Ende in de eerste ronde meteen iets afstand nemen kan Retera het hoge tempo van de leiders niet volgen. D’Aste dringt aan bij de Aston Martin van Retera en om het gat naar de twee leiders niet te groot te laten worden, zet de Italiaan zijn Lotus bij het ingaan van de Kumhobocht aan de binnenkant naast de Nederlander.

480_daste_2322

Met voldoende WTCC-bagage op zak drukt D’Aste door en neemt plaats drie over. Retera moet daardoor van zijn lijn en wordt bij het opkomen van het rechte stuk ook direct gepasseerd door een attente Knap.

480_phil_banden_8688

480_crash_phil_8690

Na de eerste doorkomst gaat het mis bij Bastiaans die zijn Porsche hard in de bandenstapels van de Hugenholtzbocht parkeert. De schade is zodanig groot dat de wedstrijdleiding de safetycar de baan op moet sturen. Goede zaken heeft intussen Mike Verschuur gedaan want als 22ste gestart rijdt Verschuur bij de tweede doorkomst op plaats negen.

480_gt4_1_groep_2343


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet