Belcar

Belcar: Anthony Kumpen/Koen Wauters bezorgen Mercedes eerste zege

De combinatie Anthony Kumpen/Koen Wauters hebben in het kader van het WTCC-weekend de tweede Belcar Endurance wedstrijd op hun naam geschreven. Daarmee bezorgden zij het KRK Team de allereerste zege dit seizoen.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2011_wauters_kumpen
Grote vreugde bij Anthony Kumpen en Koen Wauters, die niet alleen kan zingen
maar ook nog eens professioneel gas kan geven.


Eerste zege Kumpen/Wauters
In de openingsfase van de wedstrijd maakten de Prospeed Porsche GT3 van Marc Goossens en de Kuismanen Ford GT40 de dienst uit, waarbij Paltalla kortstondig aan de leiding reed. Tijdens één van de reguliere stops ging het mis voor Paltalla toen de startmotor tijdelijk alle dienst weigerde. Voor de Finnen zat er toen niet meer dan een teleurstellende zevende plek in. Het WRT Team verzamelde met de combinatie Longin/Maassen waardevolle punten voor het kampioenschap. Hoewel de WRT Audi R8 LMS onder de warme zomerse temperaturen met remproblemen kampte, eindigde men alsnog als derde. “Het maximaal haalbare” aldus Xavier Maassen. Bert Longin: “Meer zat er gewoonweg niet in.” In de titelstrijd bezetten zij nu de tweede plek.


2011_xavier_maassen
Waardevolle punten voor de combinatie Longin-Maassen.

Aan de kop vochten Kumpen en Goossens nog een fraaie strijd uit. Maar Marc Goossens slaagde er niet in om het gat dicht te rijden. Op ruim 7.182 sec. eindigde de Prospeed Porsche GT3 als tweede. De tweede WRT-Audi R8 LMS van de combinatie Verbist/Ide eindigde als vierde.

Hoewel de Delahaye Corvette Z06 van de combinatie Bouvy/Coens zorgde in het middenveld nog voor het nodige spektakel, maar een lekke olieleiding beroofde hen van een fraaie klassering.

2011_broers_wauters
"Clouseau" Kris en Koen Wauters, in de week staan ze op de bühne. In het
weekend professioneel medeteameigenaar en coureur. Er gaan vast nog meer
meer successen volgen!

Uitslag
1. Kumpen-Koen Wauters (KRK Mercedes SLS) 79 ronden, 2. Goossens-Soulet (ProSpeed Porsche 911 GT3-R) + 7.182 seconden, 3. Maassen-Longin (WRT Audi R8 LMS) + 1.01.023, 4. Ide-Verbist (WRT Audi R8 LMS) + 1.17.464, 5. Verbergt – Van Hooydonk (Petronas Barwell Aston Martin DBRS9) + 1 ronde, 6. Moser-Schmetz (GPR Aston Martin DBRS9), 7. Kuismanen-Palttala (Kuismanen Ford GT) + 2 ronden, 8. Vanthoor-Kris Wauters (KRK Mercedes SLS) + 3 ronden, 9. Derdaele-Derdaele (Porsche 997 GT3 Cup, 1ste in GT Open), 10. Bouvy-Coens (DRT Corvette Z06) + 4 ronden...
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet