NASCAR

NASCAR: Fraaie Mustangzege voor Carl Edwards in Nashville

Ford-coureur Carl Edwards behaalde op de Nashville Superspeedway een fraaie overwinning met de Roush Fenway Ford Mustang. Kyle Busch eindigde met een miniem verschil als tweede. Vooral in de laatste seconden van de wedstrijd werd het nog even spannend.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s NASCAR

2011_edwards_jump_nashville
Carl Edwards toont na elke zege zijn acrobatische kunsten.

Fraaie Mustang zege voor Carl Edwards in Nashville
Van de 225 ronden tellende wedstrijd reed Carl Edwards er 148 op kop. In de 191e ronde greep Edwards definitief de kop. Alleen moest Edwards wel even zijn adem inhouden toen er nog een langzamere deelnemer in de weg reed. Hoewel het er voor Edwards van buitenaf gemakkelijk uitzag bleek dit absoluut niet het geval te zijn. Carl Edwards: “ Vooral in de beginfase was die auto superieur. Ik kon mijn voorsprong uitbouwen wanneer ik wilde, maar op het einde moest ik ervoor vechten. Het team van Busch wist tijdens de wedstrijd uitstekende de afstellingen te veranderen.” Kyle Busch eindigde als tweede en Brad Keselowski als derde. Edwards en Busch wisselden driemaal van koppositie gedurende de wedstrijd.

Traditioneel won Edwards een fraaie Gitaar in Nashville. Omdat één van de Roush medewerkers afgelopen week overleed, zal de Ford-coureur deze de komende dagen op Ebay ter veiling aanbieden.

In de Campingworld Truckseries die eveneens dit weekend verreden werd, eindigde Nelson Piquet Jr. achter Kyle Busch als tweede en boekte daarmee zijn beste NASCAR Truckresultaat.


2011_edwards_nashville_1
De Ford Mustang schrijft wederom autosportgeschiedenis!

Uitslag
1. Carl Edwards Ford 225 ronden
2. Kyle Busch Toyota 225 ronden
3. Brad Keselowski Dodge 225 ronden
4. Joey Logano Toyota 225 ronden
5. Ricky Stenhouse Jr. Ford 225 ronden
6. Trevor Panne Ford 225 ronden
7. Austin Dillon Chevrolet 225 ronden
8. Reed Sorenson Chevrolet 225 ronden
9. Josh Wise Chevrolet 225 ronden
10. Aric Almirola Chevrolet 225 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet