Supercar Challenge

DSC: Overwinning voor gebroeders Monster in enerverende race

110423_monster1Robin en Ferry Monster zijn het seizoen voortvarend begonnen. In de eerste race van de Dutch Supercar Challenge tijdens de Paasraces op Zandvoort pakten de gebroeders Monster de overwinning nadat de concurrentie steken liet vallen. Tweede eindigde zeer verrassend Luc de Cock, die al voorafgaand aan het evenement met technische problemen had te kampen had en maar net op tijd zijn auto gereed had. Derde eindigden Jacques Groenewegen en Michel Schaap in een BMW M3 GTR. In de Sport-divisie won Aart Bosman, voor de alleen rijdende John van der Voort. Rob Nieman bekroonde een knappe inhaalrace met een derde plaats.

Tekst en foto's: DSC

110423_bovenbalk1

Het startveld van de Dutch Supercar Challenge mocht tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen groot worden genoemd. Nadat zich al 34 bolides hadden gekwalificeerd startten nog eens vijf bolides van achteraf. Deze mannen, waaronder de gebroeders Van Vliet en Nico Been, konden allen door technische problemen geen tijd noteren in de kwalificatie maar waren er wel in geslaagd om hun wagen weer op te lappen voor de eerste race.
De start van de race was voor Mark van der Aa. Van der Aa, dit jaar samen met teamgenoot Koen Bogaerts overgestapt naar een zeer snelle BMW 1-serie, reageerde fel op de groene lichten en pakte meteen de eerste positie over van polesitter Ferry Monster. Monster, waarvan bekend is dat zijn Seat het nog niet moet hebben van het vermogen, verloor de nodige meters bij de start maar kon zich wel goed verdedigen waardoor hij zijn andere concurrenten voor het insturen van de Tarzanbocht achter zich kon houden. Luc de Cock had daarbij wel een goede start en ging van de vijfde positie naar de derde positie.

110423_de_cock1

Fred Cavanagh had een mindere start. Begonnen vanaf de derde positie zakte Cavanagh in de eerste ronde terug naar de zesde positie achter Marcel Norbart en Bob Herber. Terwijl de top twee, zijnde Mark van der Aa en Ferry Monster, zich de eerste ronden konden verlossen van hun achtervolgers, kreeg Marcel Norbart het niet makkelijk. Bob Herber en Fred Cavanagh drongen flink aan bij de Seat-coureur, die er op zijn beurt alles aan deed om richting Luc de Cock te rijden. Cavanagh en Herber noteerden snelle rondetijden en slaagden er dan ook beiden in om verder naar voren door te stomen. Na een aantal ronden was het tweetal aan zowel Marcel Norbart als Luc de Cock voorbij gegaan.
Vooraan in het veld was het ondertussen zeer spannend. Ferry Monster kon Mark van der Aa onder druk blijven zetten maar kreeg het niet voor elkaar om een gaatje te vinden bij de BMW 1-serie van Van der Aa. Door dit gevecht kon Fred Cavanagh zich aansluiten bij de koplopers. Daarna ging het fout voor Van der Aa. Hij spinde in de Mastersbocht waardoor hij terugviel tot de vijfde plaats. Fred Cavanagh maakte meteen dankbaar gebruik van de spin door in dezelfde bocht de Seat Leon Supercopa van Ferry Monster in te halen.
Na de pitstops kon Fred Cavanagh zijn eerste positie behouden, waarbij Robin Monster zelfs tegen een achterstand van een paar seconden aan moest kijken. Monster liep stukje bij beetje in bij Cavanagh, waardoor het verschil werd per ronde steeds kleiner werd.
Ondertussen was Daan Meijer met zijn Porsche 996 Cup na de pitstops opgeklommen naar de vijfde plaats, maar hij viel door een spin terug tot de achtste positie. Ook de naamgenoot van Daan Meijer, Laurens Meijer, ging in de fout. Meijer had na de pitstops het stuur van de Saker van Bob Herber overgenomen maar belandde bij het uitkomen van het Scheivlak in de grindbak. Hiermee kwam er een voortijdig einde aan de podiumkansen van het duo Herber/Meijer.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet