Formula Ford

Formule Ford: Steijn Schothorst neemt revanche in race die geen echte race werd

480_start_ford_2_8344

Steijn Schothorst heeft nu toch echt zijn eerste race gewonnen. In de race, die bijna 10 minuten geen wedstrijd was omdat de Safetycar in de baan was, kwam de koppositie van de jonge Schothorst geen moment echt in gevaar. Michel Florie kwam net als eerder vandaag als tweede over de meet en Jack Swinkels pakte zijn eerste podium van het seizoen. “Ik ben blij dat ik na mijn straf van vanochtend nu echt een overwinning binnen heb”, lachte Steijn net voor de prijsuitreiking.

Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus

480_crash_ford_tarzan_8356

480_start_crash_2_ford_8371

Crash
Al in de Tarzanbocht gaat het behoorlijk fout als Jelle Beelen de auto van Bas Schouten raakt. Die raakt buiten zijn schuld ook zijn teamgenoot Joey van Splunteren en dat zorgt meteen voor een Safetycar situatie die ruim tien minuten duurt. Met nog zeven minuten resterende race op de klok vervolgen de overgebleven coureurs hun weg. Steijn Schothorst ligt nog steeds op kop, gevolgd door Michel Florie en Jack Swinkels. Romain Destercq rijdt vierde, Roel Mulder vijfde en Pieter Jan Cracco is op een zesde plek de laatst overgebleven coureur op de baan.

Slecht start
“Ik had een slechte start”, gaf Jack Swinkels aan. “Mijn koppeling kleefde en daardoor was ik veel te laat weg. Ik kwam als achtste aan bij de Tarzanbocht, maar kwam er als derde weer uit. Ik had geluk dat ik om de crash van Jelle, Bas en Joey heen kon rijden. Jammer dat de wedstrijd daarna achter de Safetycar verder ging. De herstart was gelukkig prima en ik had het gevoel de snelste auto te zijn. Ik wilde vol in de aanval gaan en kon Michel Florie inderdaad passeren in de Renault-bocht. Maar in de S-bocht ging mijn derde versnelling kapot en kon Florie mij weer passeren. Daarna heb ik geprobeerd zoveel mogelijk punten te scoren, ik ben blij dat ik toch nog derde ben geworden.”

Verrassende start
Michel Florie bevestigt zijn verhaal.: “Ik zat kort achter Jack in de S-bocht en kon hem maar net ontwijken. Het was me wel duidelijk dat hij een probleem had met zijn versnelling. Mijn start was wel heel slecht, de wedstrijdleiding verraste me met een start van zo’n 0,2 sec, ik wist niet dat ’t zo snel kon. Maar ik ben tevreden met mijn tweede plek, het seizoen is nog lang.”Overstuur
Aan Steijn Schothorst was de malaise in de eerste bocht volledig voorbijgegaan. “Ik had een perfecte start en heb helemaal niets gezien. Pas na ¾ ronde zag ik een gele vlag en moest ik van het gas. Tot dat moment zat Michel Florie al een paar keer naast me, maar ik kon hem afhouden. Ik had na de herstart heel veel overstuur, maar voelde me toch lekker in de auto. Echt moeilijk heb ik het niet meer gehad, omdat Swinkels en Florie in gevecht waren en ik een mooi gaatje had. Ik ben in elk geval ontzettend blij met mijn punten van vandaag.

Romain Destercq behield zijn vierde plek en ook Roel Mulder en Pieter Jan Cracco wisselden niet meer van positie.

Uitslag race 2 – Formule Ford, Paasraces
Zaterdag 23 april 2011
1. Steijn Schothorst, Geva Racing, 8 ronden
2. Michel Florie, Provily Racing, op 0.551
3. Jack Swinkels, Geva Racing, op 4.482
4. Romain Desterq, Provily Racing, op 9.210
5. Roel Mulder, Mulder Racing, op 28.376
6. Pieter Jan Cracco, Racing 2 Win, op 49.975

Niet gefinist: Joey van Splunteren, Provily Racing, crash
Bas Schouten, Provily Racing crash
Jelle Beelen, Geva Racing, crash
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet