WTCC

WTCC: Chevrolet pakt eerste startrij, Coronel elfde

2011_rob_huff
Rob Huff pakte net als op Curitiba de pole-position

Evenals in Curitiba start Chevrolet-rijder Rob Huff ook in Zolder vanaf de pole-position. In de kwalificatie was de Brit de snelste, gevolgd door zijn Zwitserse teamgenoot Alain Menu. Wereldkampioen Yvan Muller maakte in Q2 op zijn snelle ronde een foutje, anders was het zelfs een volledige top drie voor de blauwe fractie geweest. Nu start veteraan Gabriele Tarquini met zijn SEAT vanaf de derde plaats. Voor Tom Coronel verliep de kwalifcatie nogal teleurstellend: tijdens zijn eerste snelle ronde werd de tijdtraining onderbroken vanwege een oliespoor op de baan, tijdens zijn volgende poging op vers rubber maakte hij een foutje. “Ik had de hele tijd veel problemen met de remmen”, verklaarde de BMW-coureur.

Tekst: René de Boer
Foto's: Willem J. Staat


2011_nykjaer_rode_vlag_veroorzaker
Michel Nykjaer veroorzaakte de rode vlag

De onderbreking van de eerste kwalificatieheat kwam al na vijf minuten: Sunred-SEAT-rijder Michel Nykjaer had de bandenstapels geraakt en flinke schade aan de frontpartij van zijn auto opgelopen. Door het uitstapje van de Deen was er een oliespoor achterop het circuit komen te liggen, waarop diverse rijders uitgleden. Dat was voor de wedstrijdleiding reden genoeg om de rode vlag te tonen. Na acht minuten, waarin het oliespoor zo goed mogelijk werd aangepakt met bindmiddel en andere voorzieningen, kon de sessie worden hervat. Op dat moment leidde Franz Engstler met één geklokte ronde, gevolgd door Poulsen, Dudukalo, Barth, Coronel, Bennani, Tarquini, Nykjaer, Oriola en Dahlgren.

2011_chevrolet_battle
De Chevrolet-rijders werkten goed samen om elkaar aan snelle tijden te helpen

Na de hervatting plaatsten de Chevrolet-rijders een eerste aanval: eerst nam Muller de leiding over, daarna Huff en toen Menu, maar ook de concurrentie was snel: met nog elf minuten te gaan reed Monteiro de voorlopig snelste tijd, terwijl Poulsen opklom naar de tweede plaats. In de laatste zes minuten startten de meeste coureurs op nieuwe banden een laatste poging om een snelle tijd neer te zetten. Bennani klom op naar de zesde positie en reed daarna zelfs de derde tijd. Uiteindelijk bleef Monteiro de snelste voor Poulsen, Bennani, Muller, Menu, Huff, Michelisz, Tarquini, Engstler en Barth. De Zwitserse SEAT-rijder start daarmee vanaf de pole in race twee.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet