Clio Cup

Clio Cup: Max Braams wint na straf Sebastiaan Bleekemolen

480_max1


Sebastiaan Bleekemolen ging weliswaar als eerste over de finish maar kreeg direct na het vallen van de vlag tien seconden straf voor een te korte pitstop. Daarmee ging de winst naar Max Braams, gevolgd door Ronald Morien terwijl Sebastiaan Bleekemolen ondanks zijn straf toch nog op de derde plaats van het podium mocht plaatsnemen. Met zijn overalzege pakte Braams ook de winst in de Olympia Klasse, gevolgd door Ruud Steenmetz en Alexander Keyzers.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen/Essay Produkties

480_start_clio1_8857

Als nummer acht uit de kwalificatie mag Max Braams van pole position vertrekken. De start levert geen problemen op en hoewel Melvin de Groot vanaf de tweede plek de beste start lijkt te hebben neemt Braams toch de leiding. Een nog betere start is er echter voor een vanaf de derde plaats vertrokken Sebastiaan Bleekemolen die zelfs De Groot van de tweede plaats weet te verdringen. Ronald Morien sluit op een vierde plaats meteen aan gevolgd door Sheila Verschuur, regerend kampioen Addie van de Ven en Marcel Dekker, de man die uiterst verrassend in de kwalificatie de snelste tijd op de klokken had gezet en daarmee in race één van de achtste plaats moest vertrekken.

480_seb_bleek_8943

Met snellere rondetijden dicht Bleekemolen het gaatje richting de leidende Braams, maar wordt op korte afstand gevolgd door het groepje De Groot, Morien, Verschuur terwijl ook Dekker en Van de Ven het tempo goed kunnen volgen. De vanaf een negende plaats vertrokken Robert van den Berg doet in de eerste ronden goede zaken en rukt ten koste van Ruud Steenmetz, Niels Langeveld en Van de Ven op naar plaats zeven. Na de vierde doorkomst valt het doek voor Dekker als hij even kort in aanraking komt met Verschuur en (met weliswaar beperkte schade) moet opgeven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet